Kullanıcıların kendi oluşturduğu programları paylaşabileceği bir kategori açılmalı

6737

Uzman
Makaleler
4
Techolay bir teknoloji sitesi olduğu için forumu birçok oyun yapımcısı ve yazılımcı olan ve olmak isteyen kişi tarafından kullanılıyor. Bu kişileri yazılım üretmeye teşvik amaçlı kendi ürettikleri açık kaynak yazılımları veya oyunları (ve hatta web sitelerini ve tarayıcı uzantılarını bile) paylaşabilecekleri bir kategori oluşturalım. Bu kategori sayesinde hem program sahipleri kendilerini daha iyi geliştirebilir, hem kullanıcılar ihtiyaçlarını giderebilir hem de yerli yazılıma destek vermiş oluruz.

Benim önerim, kullanıcıların kendi programlarını paylaşabileceği bir kategori oluşturmak. Kategoriye spam mesajlar atılmasını önlemek için 1 günlük bir yeni konu açma kısıtlaması eklenebilir.

Güzel olabilir. Anlamadığım konu olsa bile sizin de uğraş sergilediğiniz şu konu var mesela:
Böyle bir kategori hep bu tarz konular alırsa dediğiniz gibi ben de güzel bir teşvik olabileceğini düşünüyorum.

Bu kategori kendi ürettiğimiz yazılımlar hakkında bilgi yaymak için değil. Programlama hakkında bilgi sormak için. Dolayısıyla burada "Ben şöyle bir proje geliştirdim" demek hem o kategoride yardım isteyenlerin yardım alabilme ihtimalini azaltmakta hem de kategoriyi kirletmekte.

Eğer yeni bir kategori veya alt kategori açılırsa "Kendi geliştirdiğimiz programlar" gibi bu konular altında kirlilik yaratmaz ve iyi bir teşvik ortamı oluşturabilir. Misal paylaşılan projelere bakıp birisi benzer bir proje geliştirmek veya mevcut projeye katkı sağlamak isteyebilir. Böyle bir ortam oluşturmak Türk yazılım ortamına iyi bir katkı sağlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu kategori kendi ürettiğimiz yazılımlar hakkında bilgi yaymak için değil. Programlama hakkında bilgi sormak için.
Teknik olarak öyle bir şey yazmıyor.

Öbür yandan alakalı alt foruma atılması en doğrusu, tarayıcı eklentisi ise tarayıcı alt forumuna. Non-topic kategoriler ile kirletmeye gerek yok.

Öbür yandan alakalı alt foruma atılması en doğrusu, tarayıcı eklentisi ise tarayıcı alt forumuna. Non-topic kategoriler ile kirletmeye gerek yok.
Bu bence reklam olarak da sayılabilir ve bu yüzden rahatsız edici görünebilir. Tek bir kategori daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Bu bence reklam olarak da sayılabilir ve bu yüzden rahatsız edici görünebilir. Tek bir kategori daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Production düzeyine yakın işe yarar bir programsa görünmez. Hobi ve öğrenim seviyesindekiler zaten hala "programlama hakkında bilgi sorma" amacında olduğu için programlama alt forumunda açılabilir.

Production düzeyine yakın işe yarar bir programsa
Demek istedinizi anladım ancak bunun düzeyini kim belirliyor. Belirli işlevleri yerine getirmesi bazı kullanıcılar için yeterli olabilirken diğerleri için yetersiz olabilir.

Misal paylaşılan projelere bakıp birisi benzer bir proje geliştirmek veya mevcut projeye katkı sağlamak isteyebilir. Böyle bir ortam oluşturmak Türk yazılım ortamına iyi bir katkı sağlar diye düşünüyorum.
Benim demek istediğim şey, forum içinde teşviki bir amacı olan bir kategori açalım. İnsanlar birbirini teşvik etsin, proje yapanlar ve bir programa ihtiyacı olanlar direkt buradan faydalanabilsin. Bence Türkler olarak bu alanda eksikliğimiz varken Techolay gibi gelişmekte olan bir teknoloji sitesinin geliştiricilerin sesi olma misyonunu üstlenmesi hoş olabilir.

Misal insanlar oyun yapımcıları/geliştiriciler ile konuşmak, geri dönüş yapmak için Techolay forumuna geliyor, hoş olurdu bence.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt