Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Konularda öneriler yapılırken, özellikle de ürün önerileri yapılırken sırf mesaj sayısı yüksek olduğu için yazdığı şeyin daha doğru, sırf mesaj sayısı daha düşük olduğu için yazdığı şeyin yanlış kabul edildiğine her gün her an şahit oluyorum. R9 390X referans model kullanıp gelmiş bol mesajlı biri AMD alınmaz ısınır yazıyor foruma yeni katılan bilgisi henüz çok birikememiş üyeler bakıp "hmm 3000 mesajı varsa bu adam doğru söylüyor olabilir" diye onu dinliyor.

Mesaj sayısı görüntülenmesi bazıları için daha çok mesaj yazmakta "motivasyon" sağlıyor falan olabilir fakat yeni üyelerin yanlış yönlendirilmemesi daha önemli.

Konularda zaten doğru bilgilere beğeni atıyoruz, mesajın altına bakıp çok beğeni alana daha doğru bilgidir muamelesi yapılması şu anki algıdan çok daha iyi olacaktır.

Eğer kesinlikle gizlenemez ise son zamanlarda aldığı çözüm sayısı veya mesaj/çözüm oranı gibi bir oran eklenebilir ki gereksiz mesaj yazımı yerine çözüm odaklı yazım artsın, o oran düşmesin diye yazılanlara dikkat edilsin.

Artı -5 Eksi

Burası takipçi kasar gibi mesaj ve beğeni kasılıp kendini "üste" çıkaran üyelerde dolu bir yer değil yeni gelenlere faydalı olmaya çalışan ve faydalı şeyler yazdıkça çözüm aldıkça iyi hisseden üyelerle dolu bir forum olmalı. Şu an böyle düşünüyorsun fakat diyelim ki sınavların var foruma bir süre bakamadın ve diğerleri senden çok mesaj ve beğeni kastı o sürede, tüh artık yetişemem deyip tamamen mi bırakacaksın faydalı olmayı? Ego tatmininden ziyade bilgi edinme ve kendini geliştirme ortamı oluşturmak için bence çok iyi bir fikir sayıları gizlemek. Geçici olarak çözüm alamayabilirsin ama mesaj kasmak yerine onu kafaya takarsın faydalı bilgi birikimini büyütürsün çözümlerin artar yine "statün" yükselir.

İyi niyetle yazmışsın, onu anladım ancak öneriyi pek de mantıklı bulmadım ben. Bence mesaj sayısından ziyade kişinin nasıl cevap verdiği önemli. Az mesajlı birisi detaylıca ürün hakkında bilgi verirken çok mesajlı birisi ''çöp'' yazıp gittiğinde gidip az mesajlı kişiyi dikkate alırım.

Mesaj ve beğeni sayısı çok olan bazı kişiler sadece konu dışında falan takılıyor, mesaj sayısı veya beğeni onu bilgili yapmıyor. Bence çok da takmamak lazım, en faydalı mesajı yazmaya bakalım. Gerisine konu sahibi karar verir.

Az mesajlı birisi detaylıca ürün hakkında bilgi verirken çok mesajlı birisi ''çöp'' yazıp gittiğinde gidip az mesajlı kişiyi dikkate alırım.

Kümelenme durumu var, çok mesajlı kişiler haliyle diğerleriyle de daha kaynaşmış olduğu ve birbirinin mesajlarını sıklıkla beğendiği için konu sahibi bakıp hmm 7 kişi beğeni atmış demek ki doğru söylüyor gibi yanılgıya düşebiliyor.

Mesaj sayısı görüntülenmesi bazıları için daha çok mesaj yazmakta "motivasyon" sağlıyor falan olabilir fakat yeni üyelerin yanlış yönlendirilmemesi daha önemli.
Kullanıcıların yaptığı veya uyguladığı şeylerden Techolay zaten sorumlu değil. Bu, site kullanım koşullarında da yazıyor:
4. Techolay, ziyaretçilerin ve üyelerin bilgilenmesi amacıyla sunulan içeriklerin kesin doğru olduğunu garanti ve taahhüt etmemekte ve bu içeriklerin sadece tavsiye ve bilgilendirme amaçlı olduğunu beyan etmektedir. Techolay, kendi ürettiği ve yayınladığı içeriklerden bizzat sorumlu olduğu gibi, ayrıca üye ve ziyaretçilerin ürettikleri ve yayınladıkları içeriklerden 5651 sayılı kanunun 5. maddesi gereği hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.

Bu durumda yazılan bir çözümü uygulayıp uygulamamak, siteye girip yazılanları okuyan kişiye bağlı bir durum. Burada kullanıcı biraz da kendi karar vermek zorunda, öneriyi yazan kişilerin mesaj, beğeni hatta çözüm sayısının çok olmasından ziyade yazılan çözüm önerisini birçok kaynakta da araştırmayı denemek zorunda. Elbette burada yazılan çözüm önerileri kişinin hatasını hemen çözmek amacıyla yazılıyor ancak her yazılan mesaj doğru bir çözüm olmayabilir, zaten moderasyon ekibi gereksiz mesaj yazanın mesajını siliyor, yanlış bilgi içeren mesajı da "Yanlış bilgi" şeklinde işaretliyor.

Bir şeylerin daha doğru olması için bu öneriyi açtığınızı anlıyorum ancak ben bu öneriye eksi veya artı bir oy kullanmayacağım. Kayıt olurken işaretleyip geçtiğimiz koşullarda verilen sorumluluk reddi beyanını onaylıyoruz, dikkat etmek ve bilinçli olmak kullanıcıya kalan bir durum.

Konularda öneriler yapılırken, özellikle de ürün önerileri yapılırken sırf mesaj sayısı yüksek olduğu için yazdığı şeyin daha doğru, sırf mesaj sayısı daha düşük olduğu için yazdığı şeyin yanlış kabul edildiğine her gün her an şahit oluyorum. R9 390X referans model kullanıp gelmiş bol mesajlı biri AMD alınmaz ısınır yazıyor foruma yeni katılan bilgisi henüz çok birikememiş üyeler bakıp "hmm 3000 mesajı varsa bu adam doğru söylüyor olabilir" diye onu dinliyor.

Konularda zaten doğru bilgilere beğeni atıyoruz, mesajın altına bakıp çok beğeni alana daha doğru bilgidir muamelesi yapılması şu anki algıdan çok daha iyi olacaktır.

Eğer kesinlikle gizlenemez ise son zamanlarda aldığı çözüm sayısı veya mesaj/çözüm oranı gibi bir oran eklenebilir ki gereksiz mesaj yazımı yerine çözüm odaklı yazım artsın, o oran düşmesin diye yazılanlara dikkat edilsin.
Bahsettiğiniz şey forum kültürüne ters. Herkes kendi fikrini belirtebilir. Yanlış bilgi veriyorsa raporlayın. Troll ise zaten ban yer.

Bu arada bahsettiğin kişiyi anladım öyle biri değil gibi.

Aslında çok güzel bir eleştiri. Rahatsız olduğun konuda oldukça haklısın. Bu konuda katılıyorum sana.

Ama şu arkadaşın da dediği doğru.
Bu durumda yazılan bir çözümü uygulayıp uygulamamak, siteye girip yazılanları okuyan kişiye bağlı bir durum. Burada kullanıcı biraz da kendi karar vermek zorunda, öneriyi yazan kişilerin mesaj, beğeni hatta çözüm sayısının çok olmasından ziyade yazılan çözüm önerisini birçok kaynakta da araştırmayı denemek zorunda.

Yani kullanıcı biraz akıllı olacak. Sonuçta az mesaj ve az beğeni sayısına sahip olan ve doğru bilgiyi sunan o kişi burada Türkçe yazıyor. Kullanıcı da Türkçe okumayı biliyor. Bir zahmet okuduğunu anlasın, muhakeme yapsın, diğer fikir paylaşanlarla karşılaştırma yapsın ve verilen doğru bilgiyi alsın. Kullanıcı, mesaj sayısının veya beğeni sayısının önemli olmadığını kendisinin düşünmesi lazım. Aksini düşünen bir kullanıcı varsa, izah edilmesine rağmen hala mesaj/beğeni sayısı fazla olan kişinin verdiği yanlış bir bilgiyi/çözümü uygulamakta ısrar ediyorsa, kullanıcının bu cehaleti bizleri veya site yöneticilerini ilgilendirmemesi gerekiyor. Ne yapalım, o da yanlış bilgiyi uygulasın, hata yaptığını anlasın ve böyle davranmaması gerektiğini öğrenip bu davranışı tekrarlamasın.

Yoksa mesaj sayısı ve beğeni sayısının arttırılması o kadar kolay ki. Zaten forumdaki kişilerin haricen birbiriyle iletişim kurup arkadaş olduktan sonra birbirlerinin mesajlarına gereksiz ve absürt bir şekilde beğeni/emoji bırakma çılgınlığı var. Yaş ortalaması biraz düşük olduğu için bunu biraz masum görüyorum esasen. Ama beğeni sayısının yüksek olmasının havalı veya karizmatik olduğu düşüncesiyle hareket edilerek, salt beğeni sayısını arttırma amacıyla mesajlara beğeniler/emojiler bırakılması eleştirilecek bir durum.

Bazen dikkatimi çeken üyeler oluyor, onlardan örnek verirsem belki yanlış anlarlar ve ikili tartışma çıkar, o yüzden mesela Recep'ten örnek vereyim. Adım gibi eminim, herhangi bir konuya veya profil sayfasına, hiçbir gereği yokken, durup dururken "Zort" yazsın muhtemelen en az 15-20 kişi beğenir. Niye? Sebebi yok, beğenirler. :) Yani adamı ben de seviyorum ve takip ederek ondan bir şeyler öğrenmekten keyif alıyorum ama bazen sıradan bir mesaja sırf Recep yazdı diye niye beğeni atayım ki? :) O yüzden mesaj ve beğeni sayısını arttırmak bazen çok kolay oluyor.

Neyse, dediğim gibi, aslında çok haklısın ama bunun çözümü için bu gerekiyor mu bilmiyorum. Yine de eleştirine hak verdiğim için artıladım kardeşim.