Kurgu, edit, çizim ve yayın için monitör önerisi

19785

Gelişen
Merhaba arkadaşalar kurgu edit çizim ve yayın amaçlı monitör almak istiyorum ancak qd-OLED - woled ve IPS paneller göz önünde olmakta bütçe konusunda sorun yok ancak oyun vs de oynayacağım için tepkime süresi önemli AMD 9950X3D ve 5090'lı 96 GB RAM'li bir sistem yapacağım ki o daha sonra oluşturulacak bir konu öneri için :D
ASUS eskisi kadar garanti hizmetinde iyi değil denmekte.
MSI veya Gigabyte daha iyi şu anda denmekteki kendim daha önce ASUS modemde sorun yaşadım çok ASUS taraftarı değilim, hem sistem hem ekipman hem de monitör olsun ama bunun üstü yok ve fiyatı iyi denirse bakılır.
Monitör ne önerirsiniz? Tabii bana yayında kullanacağım diğer 2. bir monitörde lazım dikey pozisyona gelebilecek ve bir monitör sıkıntıya girer ise onu devreye sokabilmem lazım.

İyi Bayramlar...

Son düzenleme:
Butce nedir? Ek olarak ne isi ile ugrasacaksin? OLED'lerde color fringing muhabbeti oldugu icin spesifik kullanimlarda bu olumsuz ozellik rahatsiz edebilir.

Butce nedir? Ek olarak ne isi ile ugrasacaksin? OLED'lerde color fringing muhabbeti oldugu icin spesifik kullanimlarda bu olumsuz ozellik rahatsiz edebilir.
5090 ile 96GB RAM alacak birisi için bütçe çok sorun etmez diye düşünüyorum. Siz en güzel modeli atın bence hocam.

Hocam bütçe sorun değil kurgu edit yayın podcast ve oyun tarzı yayınlar gibi programalrı öğrenmeye çalışacağım tabi bunda gerekli programalr çizim veya photoshop gibi

WOLED QD OLED VE IPS Panel denmekte hepsinden biraz olacağı için nasıl olmalı bilmiyorum ve 5 senelik bir plan yapıyorum 3 sene sonra vs yanma olmadan kullanmam lazım. Tabi asusun pro art monitörleri kadarda pahalı olmamalı. Tepkime süreleri önemli oyunda oynayacağım sonuçta ve cift monitör yapacağım kimi arkadaşım kurgu için 1 monitör 32 den aşşa olmamalı demişti diğer monitör yayın takibi vs için olacak ama birşey olduğunda diğeri yerine kullana bilmem lazım

Önerilerilerinizi bekliyorum...

++++++++++++++

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt