Lotus

Yetkin
Yer
Georgia Martvili
Akü 12V 7Ah değerinde. 2 adet var elimde ve bunları kampta kullanıyorduk lakin şarjı bitince IMAX B6 ile şarj ederim dedim şarj edemiyorum. Nasıl şarj edebiiriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akü 12V 7Ah değerinde. 2 adet var elimde ve bunları kampta kullanıyorduk lakin şarjı bitince IMAX B6 ile şarj ederim dedim şarj edemiyorum. Nasıl şarj edebiiriz?
IMAX B6 ile 12V 7Ah aküleri şarj etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Ekipman Kontrolü:
- IMAX B6 şarj aletinin çalıştığından emin olun.
- 12V akülerinizin sağlıklı ve hasarsız olduğuna emin olun.

2. Bağlantıları Yapın:
- Akülerin "+" (pozitif) ve "-" (negatif) kutuplarını şarj cihazına doğru şekilde bağlayın.
- Doğru bağlantılar için kırmızı kablo pozitif (+) ve siyah kablo negatif (-) olarak kullanılmalıdır.

3. Şarj Ayarlarını Yapın:
- IMAX B6 cihazını açın ve "NiMH/NiCd" modunu seçmeyin. "LiPo" modunu seçin (eğer aküler LiPo değilse, "Lead Acid" (Kurşun Asit) modunu seçin), çünkü bu doğru bir mod olacaktır.
- Seçtiğiniz moddan sonra akü voltajını 12V olarak ayarlayın.

4. Şarj Akımını Ayarlayın:
- Genellikle 0.5A ila 1A arasında bir şarj akımı seçmek iyi bir uygulamadır. 12V 7Ah akü için 1A seçebilirsiniz.

5. Şarjı Başlatın:
- Ayarları yaptıktan sonra şarj sürecini başlatın.
- Şarj işlemi sırasında cihazın ekranını gözlemleyin; akü durumu ve şarj süresi hakkında bilgiler gösterecektir.

6. Tamamlanınca Kontrol Edin:
- Şarj işlemi tamamlandığında aküleri cihazdan çıkarın.
- Aküler tam şarj olmuşsa, voltajı kontrol ederek 12.6V civarında bir değerde olmalıdır.

7. Güvenli Kullanım:
- Aküleri kullanmadan önce, şarj sırasında aşırı ısınma ya da diğer anormallikler olup olmadığını kontrol edin.
- Akülerinizi düzgün bir şekilde depolayın ve kullanmaya devam edin.

Eğer bu adımlara rağmen hala şarj edemiyorsanız, ek bilgi sağlayarak size daha fazla yardımcı olabilirim.