Çözüldü Kurulum esnasında disk görünmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KIYAMET
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    kurulum
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KIYAMET

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
MSI Vector 17 hx A14VHG-838xtr dizüstü bilgisayar ve aşağıdaki sisteme

• Core i9-14900hx,
  • 17.0 QHD+ 240Hz, 32 GB RAM,
  • RTX4080 GDDR6 12 GB, 2TB SSD

USB yardımıyla DOS ürününü kurmaya çalışıyoruz fakat kurulum esnasında disk bölümünde bilgisayarın kendi 2 TB'lik sürücüsü görünmüyor. Sadece USB görünüyor, ne yapmamız gerekiyor? Teşekkür ederim.

Öncelikle BIOS'ta VMD Controller açık olsun. Ardından;

Yukarıdaki siteden Intel IRST sürücüsünü indirin. İndikten sonra ayıklayın, bir klasöre çıkartın. Klasörü, bir USB belleğin içine atın. Tekrar kurulum yapmak istediğinizde diskin görünmediğini fark edeceksiniz yine zaten. Sürücü yükle kısmına tıklayın.

VMD klasörünü seçin ve VMD Controller'i kurun. *Managed Controller değil.

Merhaba konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler. Yanıt için teşekkür ederim fakat BIOS ekranında ilgili bölüme girdiğim zaman VDM’yi devre dışı bırakamıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-08-24 saat 18.00.13_a5b5217b.webp
    118 KB · Görüntüleme: 241
Bu şekilde olduğunu biliyorum ama her defasında format attığımda unutuyorum nasıl kuracağımı. Bir daha format atarsam etiket seni bekler Kedi <3

Merhaba konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler. Yanıt için teşekkür ederim fakat BIOS ekranında ilgili bölüme girdiğim zaman VDM’yi devre dışı bırakamıyorum.
Öncelikle VDM değil, VMD. Kapatmak için de gelişmiş BIOS ayarlarını açmanız gerek.

Çözüm
DOS kurmaya çalışıyorsunuz değil mi, yanlış anlamadıysam. Bu durumda CSM'yi açmanız gerek ama o zaman bile NVMe SSD'ye legacy OS kurabilir misiniz emin değilim. NVMe SSD'ler için UEFI önyükleyici gerekiyor.

Evet sizin videolarınızı izleyerek Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Eski videolarınızdaki gibi Rufus yardımıyla USB üzerine en güncel videonuzdaki ISO'yu yazdırdım. Fakat disk ekranına geldiğimde sadece USB görünüyor bilgisayarın 2 TB diski görünmüyor bu yüzden kuruluma devam edemiyorum.

Öncelikle VDM değil, VMD. Kapatmak için de gelişmiş BIOS ayarlarını açmanız gerek.

Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Gelişmiş BIOS ayarlarını açmaya çalışıyorum şimdi.

Devre dışı bırakmayın zaten, dediğimiz işlemleri yapın.

Gayret ediyorum çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…