Merhaba arkadaşlar,
MSI Vector 17 hx A14VHG-838xtr dizüstü bilgisayar ve aşağıdaki sisteme
Core i9-14900hx,
17.0 QHD+ 240Hz, 32 GB RAM,
RTX4080 GDDR6 12 GB, 2TB SSD
USB yardımıyla DOS ürününü kurmaya çalışıyoruz fakat kurulum esnasında disk bölümünde bilgisayarın kendi 2 TB'lik sürücüsü görünmüyor. Sadece USB görünüyor, ne yapmamız gerekiyor? Teşekkür ederim.
Merhaba konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler. Yanıt için teşekkür ederim fakat BIOS ekranında ilgili bölüme girdiğim zaman VDM’yi devre dışı bırakamıyorum.
Yukarıdaki siteden Intel IRST sürücüsünü indirin. İndikten sonra ayıklayın, bir klasöre çıkartın. Klasörü, bir USB belleğin içine atın. Tekrar kurulum yapmak istediğinizde diskin görünmediğini fark edeceksiniz yine zaten. Sürücü yükle kısmına tıklayın.
VMD klasörünü seçin ve VMD Controller'i kurun. *Managed Controller değil.
Merhaba konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler. Yanıt için teşekkür ederim fakat BIOS ekranında ilgili bölüme girdiğim zaman VDM’yi devre dışı bırakamıyorum.
Dosya Ekleri
WhatsApp Görsel 2024-08-24 saat 18.00.13_a5b5217b.webp
DOS kurmaya çalışıyorsunuz değil mi, yanlış anlamadıysam. Bu durumda CSM’yi açmanız gerek ama o zaman bile NVMe SSD’ye legacy OS kurabilir misiniz emin değilim. NVMe SSD’ler için UEFI önyükleyici gerekiyor.
Merhaba konuyu düzenlediğiniz için teşekkürler. Yanıt için teşekkür ederim fakat BIOS ekranında ilgili bölüme girdiğim zaman VMD'yi devre dışı bırakamıyorum.
DOS kurmaya çalışıyorsunuz değil mi, yanlış anlamadıysam. Bu durumda CSM'yi açmanız gerek ama o zaman bile NVMe SSD'ye legacy OS kurabilir misiniz emin değilim. NVMe SSD'ler için UEFI önyükleyici gerekiyor.
Evet sizin videolarınızı izleyerek Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Eski videolarınızdaki gibi Rufus yardımıyla USB üzerine en güncel videonuzdaki ISO'yu yazdırdım. Fakat disk ekranına geldiğimde sadece USB görünüyor bilgisayarın 2 TB diski görünmüyor bu yüzden kuruluma devam edemiyorum.
@KIYAMET Ya paylaşılan videodaki gibi VMD ayarını kapatın ya da VMD sürücüsünü ilk mesajlarda yazdığımız gibi yükleyin. Sonrasında konuya tekrar dönüş yapın.