İyi Sosyaller hocalarım. Tekrar Nobara kurmaya karar verdim. Kurulum sırasında her şeyi düzgün yapmaya özen gösterdim. Ancak, EFI bölümü için Windows'un 100 MB'lık EFI bölümü için "yetersiz" uyarısı veriyor. Bunun üzerinde bende 700 MB'lık bir bölüm okuşturup "/boot/efi" şeklinde boot edip flags kısmından "boot" seçeneğini tikledim (ESP yoktu ancak, GParted'da bu bölüm için boot ve ESP seçili olarak görünüyor.). Nobara'yı kuracağım bölümü "/" olarak Mount edip hatasız bir şekilde kurulumunu başlattım. Ancak kurulumdan sonra GRUB ekranı geldiğinde sadece komut yazma ueri geliyor. ChatGPT ile bir şeyler denedim ama hep hata verdi. Ne yapmam gerek?
Hocalarım ben nerede hata yapıyorum? Az önce Windows'u falan tamamen silip sisteme sadece Nobara kurmayı denedim. Nobara kurulum ekranında önce 1000 MB alan oluşturdum. Oluşturduğum alanı "/boot/efi" olarak mount edip dosya biçimini "fat32" yapıp flags kısmından "boot" seçeneğini tikledim. Ardından kalan alanın dosya biçimini "ext4" yapıp "/" olarak mount edip kurulumu başlattım. Ancak hala beni grub komut yazma kısmına atıyor. Çözemedim durumu. Şu an live ortamındayım. Ne yapmam gerek?
Hocalarım ben nerede hata yapıyorum? Az önce Windows'u falan tamamen silip sisteme sadece Nobara kurmayı denedim. Nobara kurulum ekranında önce 1000 MB alan oluşturdum. Oluşturduğum alanı "/boot/efi" olarak mount edip dosya biçimini "fat32" yapıp flags kısmından "boot" seçeneğini tikledim. Ardından kalan alanın dosya biçimini "ext4" yapıp "/" olarak mount edip kurulumu başlattım. Ancak hala beni grub komut yazma kısmına atıyor. Çözemedim durumu. Şu an live ortamındayım. Ne yapmam gerek?
Son düzenleme: