Rauf

Uzman
Merhaba,

Uygun fiyata I5-13500 almayı düşünüyorum. Ancak ürünün yorumları ve satıcının bana söyledikleri pek içimi rahatlatmadı. Ürünün bir yorumunda "Üründe sıkıntı yok fakat tray değil, daha önce sistemde kullanılmış. Satıcı ithal ettikleri bilgisayarlardan söktüklerini belirtti, faturalı olduğu için geri göndermedim." yazmış. Hemen internetten araştırıp satıcıyı telefondan aradım.
  • İşlemci 2. el midir?
    • Ürünümüz sıfır, tray işlemcidir.
  • Kurumsal bilgisayardan çıkmış işlemci mi?
    • Hayır sıfır ürün olarak gelmektedir.
Fatura kesiyor muhtemelen 2 yıl garanti verir. Sizce risk almaya değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Uygun fiyata I5-13500 almayı düşünüyorum. Ancak ürünün yorumları ve satıcının bana söyledikleri pek içimi rahatlatmadı. Ürünün bir yorumunda "Üründe sıkıntı yok fakat tray değil, daha önce sistemde kullanılmış. Satıcı ithal ettikleri bilgisayarlardan söktüklerini belirtti, faturalı olduğu için geri göndermedim." yazmış. Hemen internetten araştırıp satıcıyı telefondan aradım.
  • İşlemci 2. el midir?
    • Ürünümüz sıfır, tray işlemcidir.
  • Kurumsal bilgisayardan çıkmış işlemci mi?
    • Hayır sıfır ürün olarak gelmektedir.
Fatura kesiyor muhtemelen 2 yıl garanti verir. Sizce risk almaya değer mi?
2. el işlemci bile olsa zaten kolay kolay bozulan bir bileşen değil işlemciler. Kaldı ki kurumsal sistemde kullanıldıysa overclock tarzı işlemlere de girilmemiş oluyor ve ağır şartlar altında da kullanılmıyor genelde.

Ancak işlemcilerin 2. el olduğunu da düşünmüyorum, bence alabilirsiniz.

Bilgisayarın en sağlam parçasıdır CPU. Başka yerde kullanılması 2.El yapıyor o yüzden 2.El fiyatı vermen lazım işlemcide bir sorun olacağını sanmıyorum almadan önce veya aldıktan sonra test için 1 günlük garanti isteyebilirsin.

Bilgisayarın en sağlam parçasıdır CPU. Başka yerde kullanılması 2.El yapıyor o yüzden 2.El fiyatı vermen lazım işlemcide bir sorun olacağını sanmıyorum almadan önce veya aldıktan sonra test için 1 günlük garanti isteyebilirsin.
E-ticaretten alınan elektronik ürünler genellikle satıcı 2 yıl garanti vermiyor mu zaten?

E-ticaretten alınan elektronik ürünler genellikle satıcı 2 yıl garanti vermiyor mu zaten?
O garanti onarım veya değişim için oluyor. Ben direkt iade için garanti istemesini istedim aslında 2 hafta veriyorlar ama ürün sıfır değil kullanılmış. Bu yüzden 2 haftalık cayma olmaz diye düşündüm varsa zaten istemesine gerek yok 2 haftalık iadeli garanti oluyor.