LiteraryCrawL 12

Uzman
Selam,

Hepsiburada'dan aldığım ktc H27t22C monitörün kutusu hasarlı geldi. Satıcı ile iletişime geçtiğimde hiçbir türlü iade edemediğimi söyledi. Görünürde hiçbir hasar yok zaten iade etmeyi düşünmüyorum ama ölü piksel testi daha yapmadım aslında iade/değişim için sorma nedenimde ölü piksel çıkarsa değişim olur mu tarzındaydı ama hiçbir türlü iade edemeyeceğimi söylediler. 1-2 gün içinde ölü piksel olup olmadığında bakacağım. Eğer ölü piksel varsa ne yapmalıyım?

IMG_3114.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
1-2 ölü pikselden bir şey olmaz. Monitörde hasar yoksa kullanın gitsin. Zaten birkaç ölü piksel iade kapsamına girmiyor. İade edecekseniz farklı bir sebepten etmeye çalışın ama dediğim gibi 1-2 tane çıkması normal bir durum. Yeni alacağınız monitörde hiç ölü piksel çıkmayacağının garantisi yok.

Kargo firmasına git tutanak tuttur.
Aslında böyle almayacaktın kargodan.

Adreste ben yoktum hocam.

1-2 ölü pikselden bir şey olmaz. Monitörde hasar yoksa kullanın gitsin. Zaten birkaç ölü piksel iade kapsamına girmiyor. İade edecekseniz farklı bir sebepten etmeye çalışın ama dediğim gibi 1-2 tane çıkması normal bir durum. Yeni alacağınız monitörde hiç ölü piksel çıkmayacağının garantisi yok.

Sebepten ziyade bu 14 günlük hakkımı kullanabilmek isterdim.

Sebepten ziyade bu 14 günlük hakkımı kullanabilmek isterdim.

Kullanırsın zaten. Bu tip art niyetli satıcıları art niyetli yaklaşmak gerek. Ürünü açıp tam kurulum yapmadan testi gerçekleştirin. Eğer üründe ölü piksel varsa geri koyup ürün hasarlı kutu açık geldi olarak iade edin.

Monitörde iade şartları markadan markaya değişiyor. LG'de mesela sadece dengesiz ışık sızması kaynaklı servise gönderdim iki üç günde iade oldu. Ama mesela onu almadan önce birkaç firma ile görüştüm, 1-2 ölü piksele kadar normal kabul ediyoruz diyenler vardı. Kaldı ki ışık sızmasını arıza olarak gören bile yok. Bu noktada iş serviste bitiyor. Servis raporu çıktıktan sonra firmanın iade almama gibi bir şansı yok. Ancak tabi şu anlık sadece kutu hasarlı diye içinize sinmemiş gibi duruyor. Ben öyle anlıyorum. Eğer ürün sorunsuz çalışıyorsa bence kullanın gitsin. Uğraştığınıza değmez, zaman kaybı olur. :)