Makaleler
1
Kuzey Kore'yi bildim bileli hep merak etmişimdir ve orayla ilgili her şeyi öğrenmek istemişimdir. Az önce bu videoyu izledim ancak yorumları okurken ve daha önce de karşılaştığım iddiaları düşündüm. Şehirlerin maket olduğu ve turistlere güzel gösterilmeye çalışıldığı söyleniyor. Bu iddia bana mantıklı geldi ama aynı zamanda gerçek bir şehir de olabilir, bilemedim. Sizce orada insanlar sefalet içinde mi yaşıyor, yoksa dışarıyı bilmedikleri için kendi hallerinde iyi bir yaşam mı sürdürüyorlar? Genel olarak Kuzey Kore hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rezalet ötesi, korkunç bir yer. Medeniyetin olmadığı, insanı insana taptırdıkları, orada yaşayan herkesin gerçek dünyadan bir haber sefalet içerisinde yaşadığı bir ülke.

Ne doğru düzgün bilgiye erişebiliyorsun, ne başındakileri eleştirebiliyorsun, ne de sosyal bir hayatın var. Tüm hayatın propagandayla geçiyor.

Günümüz dünyasından 100 yıl gerideler, güzelleme yapmaya da gerek yok bence.

Bir de tüm dünyayı nükleerlemekle tehdit ediyorlar orası ayrı.

Şehirlerin maket olduğu ve turistlere güzel gösterilmeye çalışıldığı söyleniyor.
Bu bana da mantıklı geldi. Şehir hiç kuzey kore gibi değil, sanki refahları olmaları gerekenden daha yüksekmiş ve daha özgürlermiş (kıyaslama ölçütüm anlatılan Kuzey Kore) gibi görünüyor.
Bir diktatörlüğün olduğu bir düzende böyle davranabileceklerini sanmıyorum.

Bu bana da mantıklı geldi. Şehir hiç kuzey kore gibi değil, sanki refahları olmaları gerekenden daha yüksekmiş ve daha özgürlermiş (kıyaslama ölçütüm anlatılan Kuzey Kore) gibi görünüyor.
Ülkeye yavaş yavaş daha fazla turist alıyorlar, "bakın biz gayet normaliz." demek için turistlere uyguladıkları kuralları da zayıflatarak propaganda yapıyorlar.

Ne Batı medyasının lanse ettiği gibi korkunç, ne de kendilerinin abarttığı kadar iyi. Potansiyellerini olabildiğince kullanmaya çalışan bir ülke benim gözümde, fazlası değil.

Yoksa dışarıyı bilmedikleri için kendi hallerinde iyi bir yaşam mı sürdürüyorlar?

Aslında bu yanlış bir argüman. Oradakiler de diğer ülkelerin refah seviyesinin iyi olduğunu biliyor ama bunu hükümet duyarsa o kişi nanay olur. En basit örnek verim, k. Kore ile g. Kore sınırında bir dilek kurdelesi hattı var ve bazı insanlar ara sıra oraya gidip güney korelilerden film, dizi veya k pop CD'si alıyor ama orijinal değil. Bunları izleyen veya dinleyenler bile kendi ülkelerinin kötü olduğunu anlar. Hatta böyle yapan kişileri hükümet idam bile etmiş. Fakat ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem.