1984 Kitabı gibi resmen. Yaşayan insanlar nasıl kafayı yemiyor bilmem. Pyongyang da durumlar bu kadar kötü değilmiş gibi duydum. Harici şehirlerde yaşam çok daha zormuş. Allah sabın versin K.Kore halkına.
1984 kitabı "gibi" değil direkt 1984 kitabındaki distopyanın birebir aynısı. Pyongyang'ta durumların iyi olmasının sebebi orada sadece üst sınıfa mensup olan insanların yaşaması. Diğer eyaletlerde yaşayan insanlar ya orta sınıfa ya da alt sınıfa mensup insanlar. Orta ve alt sınıflardaki insanlara üst sınıftaki insanlarınki kadar fazla bir ayrıcalık tanınmadığı için oralarda yaşamın zor olması gayet normal. Kuzey Kore'nin sınıflandırma sistemini merak edenler araştırabilir internet üzerinden. Ve bu arada, Âmin...

Yaşayan insanlar nasıl kafayı yemiyor bilmem.
Kafayı yiyorlardır bu arada. Ama belli etmiyorlardır. Malum, belli ettikleri anda küçük enişte / diktatör komünist şişko tarafından çok ağır bir cezaya ugrayacaklarini çok iyi bir şekilde biliyorlar. Doğumundan ölümüne kadar propagandaya maruz kalmayı hiç kimsenin psikolojisi kaldırmaz. Orada hayat çok monoton bir hayat ayriyeten.

Son düzenleme:
.

Kafayı yiyorlardır bu arada. Ama belli etmiyorlardır. Malum, belli ettikleri anda küçük enişte / diktatör komünist şişko tarafından çok ağır bir cezaya ugrayacaklarini çok iyi bir şekilde biliyorlar. Doğumundan ölümüne kadar propagandaya maruz kalmayı hiç kimsenin psikolojisi kaldırmaz. Orada hayat çok monoton bir hayat ayriyeten.
Hocam ben alistiklarini düşünüyorum. Akademiklink kanalının "1 hafta Kuzey Kore kanallarını izledim" videosu var daha yeni çekti. İzlemenizi tavsiye ederim. O kadar çok devlet devlet diye maruz kalıyorlar ki artık sorgulamadiklarini düşünüyorum.

Hocam ben alistiklarini düşünüyorum. Akademiklink kanalının "1 hafta Kuzey Kore kanallarını izledim" videosu var daha yeni çekti. İzlemenizi tavsiye ederim. O kadar çok devlet devlet diye maruz kalıyorlar ki artık sorgulamadiklarini düşünüyorum.
İzlemiştim o videoyu ama yine de sağolun. Ben alıştıkları detayını unutmuşum valla, yanlış bilgi verdiysem kusuruma bakmayın 😃

İzlemiştim o videoyu ama yine de sağolun. Ben alıştıkları detayını unutmuşum valla, yanlış bilgi verdiysem kusuruma bakmayın 😃
Yok hocam ben alistiklarini düşünüyorum. Düşünsenize bütün gün devlet, kim Jong, güçlü lider, katil amerika gibi sozlere maruz kalıyorsun bir yerden sonra liderinin senden daha önemli olduğuna ve senin değersiz bir hayatin olduğuna inanmaya baslarsin. Zaten kafayı yiyenler ya ülkeden kaçarken vuruluyor ya da kaçıyor. :D

Her 30 saniyede bir ekran görüntüsü alıyor telefon. O görüntüler ise kişinin erişemeyeceği dosyaya kaydediliyor sonra devlete gönderiliyor. Daha neler neler vardır da...

Tayvan bir ülkedir deyince patlayan Xiaomi gibi bu da Güney Kore deyince infilak ediyordur (!) :D.