6 Şubat 2026 tarihinde Vatan'dan aldığım Huawei MatePad 11.5 tabletimi ekranda bariz bir şekilde belli olan stuck pixel nedeniyle 4 Ağustos tarihinde servise gönderdim. Huawei'den dosyamı açtım ancak cuma günü şehir dışına çıkmam gerektiği için mecbur Vatan'dan servise gönderdim. (Huawei destek beni aradığında üstüne basa basa Vatan'dan göndermemin bir eksisi olur mu diye sordum, onlar da eğer iade olmazsa gidip oradan almanız gerekir ama bize gönderirseniz biz sizin adresinize kargolarız, başka hiçbir eksisi olmaz dedi.)
Ürünü gönderirken çalışana detaylıca anlattım durumu ve bariz bir şekilde belli olduğunu çalışan da dedi. Onarım istemediğimi de belirttim, dosyama teknik müdahale kabul edilmiyor diye not düşürttüm. Ekrandaki pikselin ölü olmadığını biliyordum ancak çalışan bakınca ölü piksel bu dedi ve nota öyle düştü, ben de sorun olmayacağını düşündüm ve nota tam olarak böyle yazdırdım.
Ürünün içerisinde önemli bir bilgi yoktur. Ekran orta kısmında ölü pixel mevcut, ara ara görüntü izlerken yeşil nokta olarak çıkıyor. Pixel testine koyulmasını rica ederiz, teknik müdahale kabul edilmiyor, değişim talep ediliyor.
Bugün KVK cihaz takip sitesinde baktığımda açıklama kısmına.
- Cihaz Huawei'nin sağladığı test programları ile test edilmiş olup herhangi bir arıza görülmemiştir.
- Cihaz standartlar dahilindedir.
- Testten geçirildi. Test ok.
Yazıldığını gördüm. Mail attım ama çok bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Tabletin ekranında bariz bir kusur var ve ben göndermeden önce fotoğrafını çekmiştim zaten. Vatan Bilgisayar çalışanı da fark etti piksel hatasını ama teknik servis herhangi bir arıza görülemedi yazıyor.
Bundan sonra izlemem gereken yol nedir? THH başvuracağım, araştırdığım kadarıyla ancak süreç çok uzar diyorlar, araştırdığım kadarıyla ve benim o kadar vaktim yok, ders çalışacağım için tablet şart oluyor dershanede. Alıp satmak mantıklı olur mu sizce?
Konuya ait görselleri aşağıya ekliyorum.
Teşekkürler.