6-8 ay arası idealdir diye düşünüyorum, ama her seferinde macun yenilemekten de bahsetmiyorum. Laptoplar için en önemli şey fan temizliği, hatta mümkünse 4-5 ayda bir açıp fanlari temizleyip geri tak. Fanlar cidden tum soğutmayı tıkıyor.

Bir de şöyle bir not ekleyeyim: garantisi devam ettiği sürece kendi servisi yapsın, kendi servisi icin 8+ ayda bir bakim yaptir diyebilirim cunku zırt pırt göndermekle uğraşma. Benim dediğim bakim sureci garanti sonrasi, kendi kendine yaptığın bakımları kapsıyor.

Arkadaşım PTM ile 5 ayı zor çıkarıyor (Dell G15 5520) ve doğal olarak sık yenilemek en sağlıklısı oluyor. Düzenli fan temizliği ile ancak 6 ay gibi süreler görülebilir, onun dışında 4-5 ay diyebiliriz.

Son düzenleme:
Size göre laptop bakımları kaç ayda bir yapılmalı? Yapılırken teknik servis tarafından mı yaptırmayı tercih edersiniz yoksa kendiniz mi yaparsınız?
Genelde her 6 ayda bir veya 12 ayda bir öneriyorlar. Fakat bu biraz kullanım senaryosuna bağlı. Bu süre, cihazı nasıl ve nerede kullandığınıza göre değişiklik gösterebiliyor. Tozun toprağın içindeyseniz bakımlarını aksatmamakta fayda var. Ben genelde 1 ila 1.5 sene arasında yapıyorum.

Genelde her 6 ayda bir veya 12 ayda bir öneriyorlar. Fakat bu biraz kullanım senaryosuna bağlı. Bu süre, cihazı nasıl ve nerede kullandığınıza göre değişiklik gösterebiliyor. Tozun toprağın içindeyseniz bakımlarını aksatmamakta fayda var. Ben genelde 1 ila 1.5 sene arasında yapıyorum.
Kendimiz yaparsak garanti dışı kalabilir mi içi açıldığı için?