Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

velstadt

Başarılı
Konunun biraz ütopik olduğunu biliyorum. Ama elimde test edebileceğim ekipmanlarım ve param var, kafama göre ar-ge yapacağım.
Elimde ASUS Vivobook S451l var ve içerisinde GeForce GT740M ekran kartı var. Çok bir işe yaramıyor ama laptopun ekranı dokumatik olduğundan kullanması zevkli.
Bu laptopun ekran kartını değiştirmek istiyorum. Alttaki videodan esinleerek kendim ekran kartı upgrade yapacağım lakin kafamda bir sorun var.
Laptopun ekran kartını değiştirirken model numarası "GK208" olan ekran kartları mı takabilirim yoksa başka takabileceğim ekran kartları var mı? Hangi tür ekran kartları takabileceğimi nasıl bilebilirim?

1735418442789.webp

(video burada)

Ek bigli: bu bilgisayarı elime geldiğinde zaten hurda olarak geldi ve 0 dan kendim kullanılabilir hale getirdim. yani elimden bu tür işler geliyor. elimde yapabilecel bütün malzemeler de var ( ısı hava istasyonu, lehim istasyonu, tornavida seti, entegre kalıbına kadar var)

Çözüm
Kepler 2.0 ailesine bak:

DDR3 kullanan modelleri seç.

920M uyumlu gibi ama bu bir upgrade olur mu, şüpheli.

940M olabilir belki?

Konunun biraz ütopik olduğunu biliyorum. Ama elimde test edebileceğim ekipmanlarım ve param var, kafama göre ar-ge yapacağım.
Elimde ASUS Vivobook S451l var ve içerisinde GeForce GT740M ekran kartı var. Çok bir işe yaramıyor ama laptopun ekranı dokumatik olduğundan kullanması zevkli.
Bu laptopun ekran kartını değiştirmek istiyorum. Alttaki videodan esinleerek kendim ekran kartı upgrade yapacağım lakin kafamda bir sorun var.
Laptopun ekran kartını değiştirirken model numarası "GK208" olan ekran kartları mı takabilirim yoksa başka takabileceğim ekran kartları var mı? Hangi tür ekran kartları takabileceğimi nasıl bilebilirim?

Eki Görüntüle 110851

(video burada)

Ek bigli: Bu bilgisayarı elime geldiğinde zaten hurda olarak geldi ve 0'dan kendim kullanılabilir hale getirdim. Yani elimden bu tür işler geliyor. Elimde yapabilecel bütün malzemeler de var ( ısı hava istasyonu, lehim istasyonu, tornavida seti, entegre kalıbına kadar var)

Bir şekilde yapsan bile gereksiz bir maliyeti ve uğraşı olur. Balling yapmak da her baba yiğidin harcı değildir.

Artı -1 Eksi
Özellikle dikkat etmen gereken nokta fcbGA-595, yani çipin soket yapısı. Ama uyarmalan gereken o kadar çok şey var ki, benzer bir örneği yoksa başarısızlık garanti gibi bir şey.

Attığım videodaki arkadaş RTX3070 laptopunu 3080, sonrasında 3080 Ti'ya yükseltiyor.
Benim takıldığım nokta şurası: 3070 3080 ve 3080 Ti GA102 grafik işlemcisi kullanıyor.
Eğer ben kendi laptopuma şu anki grafik işlemcisine uygun(GK208) daha yüksek bir ekran kartı takabilir miyim?
Çünkü bu laptop döneminde GT 840Mli modelleri de vardı. Yaapbiliyorsam 840M'e upgradelemek istiyorum.

Bir şekilde yapsan bile gereksiz bir maliyeti ve uğraşı olur. Balling yapmak da her baba yiğidin harcı değildir.

Dediğim gibi... Param var... Ekipmanlarım var...kendi kafamca ar-ge yapmak istiyorum. Sadece gereken bilgiler konusunda yardım edin. Balling ben yapamazsan yapabilen babayiğit tanıdıklarım var rahat olun.

İşin parasında emeğinde falan değilim. Kafama koydum ve bu laptopu geliştirmek istiyorum. Gerekirse kabloları bağırsak gibi dışarı sarkıtır arkasına türbin bağlayarak soğuturum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kepler 2.0 ailesine bak:

940M olabilir belki?

Çözüm
Kepler 2.0 ailesine bak:

940M olabilir belki?

940 Maxwell mimarisi kullanıyor. Büyük ihtimal ile olmaz.

920M Kepler 2.0 kullanıyor. Büyük ihtimalle çıkabileceğim maksimum GPU 920M olacaktır ama performans testinde 740M %20 daha performasnlı duruyor. Yani gerek yok.
Üstünde test yapabileceğim başka bir laptop bakacağım.