mertcan1

Üyecik
Arkadaşlar laptop kendi kendine grafik kartını kullanmaya başladı ve bu da çok kastırıyor Google'da bile 10FPS takılıyorum oyun oynayamıyorum ne yapmam lazım bilgisi olan var mı?

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
MUX olmayan laptoplarda dahili de çalışması lazım. Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakmak gibi hatalar falan da yapmayın. MUX olmayan bazı laptoplarda ise harici monitör takılınca harici GPU kullanır. Normalde dahili, oyunlarda falan harici kullanır. UMA ayarı ise genelde harici devre dışı bırakmak veya dahili GPU'ya RAM ayarı için kullanılır. Elbette bazı modellerde farklı olabilir.

MUX olmayan laptoplarda dahili de çalışması lazım. Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakmak gibi hatalar falan da yapmayın. MUX olmayan bazı laptoplarda ise harici monitör takılınca harici GPU kullanır. Normalde dahili, oyunlarda falan harici kullanır. UMA ayarı ise genelde harici devre dışı bırakmak veya dahili GPU'ya RAM ayarı için kullanılır. Elbette bazı modellerde farklı olabilir.

Hocam ne yapmam lazım, yani kendi kendi oldu bu olay, bir ara Intel'in grafik kartını sildim, belli bir süre ekran yırtıldı sonra Windows geri yükledi grafik kartını. Laptopun ömrü mü bitti, ne oldu?

@mertcan1, ömür bitme gibi bir şey görmedim. Dediğim gibi genelde böyle. Endişe edecek bir şey göremiyorum. Kendiniz de dediniz, dahili olan, olmayınca durum kötü oluyor. Oyunları harici ile başlatmak içinse Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik Ayarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip harici GPU seçebilirsiniz.

@mertcan1, ömür bitme gibi bir şey görmedim. Dediğim gibi genelde böyle. Endişe edecek bir şey göremiyorum. Kendiniz de dediniz, dahili olan, olmayınca durum kötü oluyor. Oyunları harici ile başlatmak içinse Ayarlar/Sistem/Monitör/Grafik ayarları deyin. Buradan istediğiniz oyunu veya programı seçip harici GPU seçebilirsiniz.

Hocam bu sorun genel bilgisayarın her yerinde. Google'da, Spotify'da, Minecraft'ta, Valorant'ta, sanırım tek tek hepsini eklemem gerek, umarım eklediğimde düzelir ama sanmıyorum, olmuyordu, belki format atmak işe yarar.

Format atabilirsiniz ama dahili GPU çalışmaya devam eder. Belki oyunlarda kendisi otomatik olarak geçer. Dahili GPU'nun çalışmaması gibi bir durum olmaz.

Hocam grafik ayarlarından yüksek performans ekran kartı ayarını seçtim fakat yine grafik kartını tamamen kullanıyor, yüzde 20 falan ekran kartını kullanıyor, çok kasıyor, düzelmiyor.