Sanırım laptopun BIOS pili bitmiş. Fişten her çektiğimde tarih ve saat, fişi çektiğim zamanda kalıyor. Ve hata veriyor açılması çok uzun sürüyor. BIOS pilini değiştirmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? (Şu anda kendi bataryası da yok bozulduğu için çıkardım.)
Detaylar
Kim cevapladı?Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Hocam batarya olmadan nasıl çalışıyor? Bir de tarih ve saatin sıfırlanmasının batarya ile ilgili olduğunu düşünüyorum.Sanırım laptopun BIOS pili bitmiş. Fişten her çektiğimde tarih ve saat, fişi çektiğim zamanda kalıyor. Ve hata veriyor açılması çok uzun sürüyor. BIOS pilini değiştirmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? (Şu anda kendi bataryası da yok bozulduğu için çıkardım.)
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli şarjda kullanıyorum o şekilde çalışıyor. Her açılışta hata verip tekrar tekrar başlamaması ve saatin sıfırlanmaması için yapabileceğim herhangi bir şey yok mu acabaHocam batarya olmadan nasıl çalışıyor? Bir de tarih ve saatin sıfırlanmasının batarya ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
- Makaleler
- 3
BIOS pilini değiştirmeme nedeninizi öğrenebilir miyiz? Keza hakkında bu kadar muhabbet dönen arkadaşın model numarası falan da fena olmazdı.
Benim gördüğüm tüm laptoplar batarya olmadan adaptör ile çalışabiliyor.Hocam batarya olmadan nasıl çalışıyor? Bir de tarih ve saat'in sıfırlanmasının batarya ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
BIOS pilini değiştirmek.Her açılışta hata verip tekrar tekrar başlamaması ve saatin sıfırlanmaması için yapabileceğim herhangi bir şey yok mu acaba?
5 yıllık hp laptop. Cx0038nt idi sanırım. Bios pilini nereden alabilirim arattığımda tartı pili baskül pili gibi şeyler çıkıyor.BIOS pilini değiştirmeme nedeninizi öğrenebilir miyiz? Keza hakkında bu kadar muhabbet dönen arkadaşın model numarası falan da fena olmazdı.
Benim gördüğüm tüm laptoplar batarya olmadan adaptör ile çalışabiliyor.
BIOS pilini değiştirmek.
babaci
Üstün
Herhangi bir BIOS pili alabilirsin. Pilin kodu üstünde yazıyor olabilir bu arada.5 yıllık hp laptop. Cx0038nt idi sanırım. Bios pilini nereden alabilirim arattığımda tartı pili baskül pili gibi şeyler çıkıyor.
Teşekkür ederim o çıkanlar oluyor yani değil mi? Voltajı falan önemli miHerhangi bir BIOS pili alabilirsin. Pilin kodu üstünde yazıyor olabilir bu arada.
babaci
Üstün
Hepsi 3V zaten hocam. Olur hepsi.Teşekkür ederim o çıkanlar oluyor yani değil mi? Voltajı falan önemli mi
- Makaleler
- 3
Çünkü öyle, baskül ve birçok şey o standart pili kullanıyor. Çoğu (şu ana kadar gördüklerimin hepsi) CR2032 pil. Bazıları makaron bir kaplama ve porta sahip. Öyleyse biraz uğraştırır ama o kadar.5 yıllık HP laptop. Cx0038nt idi sanırım. BIOS pilini nereden alabilirim? Arattığımda tartı pili baskül pili gibi şeyler çıkıyor.
Çok teşekkür ederimÇünkü öyle, baskül ve birçok şey o standart pili kullanıyor. Çoğu (şu ana kadar gördüklerimin hepsi) CR2032 pil. Bazıları makaron bir kaplama ve porta sahip. Öyleyse biraz uğraştırır ama o kadar.
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-