Çözüldü Laptop kasasındaki yalama yapan vida nasıl çıkarılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengiz

Uzman
Tam laptopumu açacağım kasasında şöyle ağzı bozuk bir vida var. Lehimleme yöntemi dışında daha çok ev usulü yöntemler vererek anlatır mısınız, bunu nasıl çıkartabilirim?

@Turcais, lehimim yok,ne tarz bir şey satın alabilirim hocam yardım eder misiniz?
Eki Görüntüle 154441
Şu aletten bahsediyorum metal için ucu oluyor.
@Gergingörünüşlüadam, hocam böyle bir aletim yok yine de teşekkürler.

+ olarak başka önerisi olan hocam var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ürün ya da emsali bir ürün her turlu anlattığım metoda yeter de artar bile.

Edit: Videoyu bulamamistim simdi karsima cikti.

Bu videodaki gibi yapabilirsiniz.
@Turcais, hocam bunu yaparken o videodaki gibi sıvıdan sıksam yetiyor mu?Sonrasında sıkınca tornavidayı sokacağım ve bekleteceğim doğru mu?Lehimi sıktıktan sonra ısıtıyor sanırım doğru mu?

Lehim sıvı değil, sıvı versiyonu da var ama işinizi görmez. Tel şeklinde oluyor. Vidanın içini doldurup tornavidayı lehimin içine sokabilmek için yeniden ısıtıp eritiyor lehimi videoda. Sizin bunu yapabilmek için yeterli alanınız yok. Hırdavatçıdan sadece lehim teli alıp çakmak ile tornavidayı ısıtarak da aynı şeyi yapabilirsiniz. Tüm hırdavatçılarda satılıyor lehim teli.

Benim de soğutma bloğundaki vida yalama idi kafasına derin çukur atarak kurtardım ama burada çukurda atmak zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…