Gezegen5

Becerikli
Abim günlük işleri, iş için falan laptop kullanıyor. 12 çekirdek işlemci ve 16GB RAM'li laptopu var. Laptop'un RAM'leri değiştirilebiliyor ve anakart 32GB'ye kadar destekliyor. Laptop'un garantisi devam ediyor ama yine de abim 16GB'yi 32GB'ye çıkarmak istiyor. Sizce mantıklı mı bu yükseltme? Garantilik bir iş olsa sıkıntı olmaz değil mi? Zaten öyle çok kalmadı garantinin bitmesine bir de.

Bilgisayarında antivirüs programı falan var, sürekli günlük işleri için bu laptopu kullanıyor. Bir de yarın öbürgün Windows 12 falan gelse(gelir mi bilinmez :D) sizce şimdiden 16'yı 32GB'ye çıkarmak mantıklı mı?

Örnek ürün: Bundan 2 tane.

Bilgisayarda video işleme yapmıyorsa, oyun için bile 16 GB üstü şu anda %99 oranda gerekli değil, boşa masraf.
Gündelik işler için katılırım. Ama oyun konusunda katılmıyorum. UE5 oyunlarının çoğu 16 GB sistemde 9-12 GB kullanıma ulaşıyor. Sistemi 32 GB yaptığımdan beri de tüketim bazı oyunlarda 13-14 GB civarına ulaştı. AC Shadows şu an açık ve tarayıcının 1-2 GB saymazsak sistemle beraber 16 GB aşıyor. Oyun menüde bu arada, 30 dakikadır oynamıyorum.

Ubisoft normalde genel kitleye oynadığından, Valhalla bile PS4'e çıkarmışlardı. Star Wars, Avatar ve Shadows ile birlikte sadece güncel konsollara çıkıyorlar. Yani Ubisoft bile saldıysa, artık oyunlarda 16 GB bellek sınır oluyor. Çoğu kişi oyun oynarken yan ekranda bir şeyler izliyor, arkada 2-3 uygulama açık oluyor.

2025-03-27_13-36.webp

Gündelik işler için katılırım. Ama oyun konusunda katılmıyorum. UE5 oyunlarının çoğu 16 GB sistemde 9-12 GB kullanıma ulaşıyor. Sistemi 32 GB yaptığımdan beri de tüketim bazı oyunlarda 13-14 GB civarına ulaştı. AC Shadows şu an açık ve tarayıcının 1-2 GB saymazsak sistemle beraber 16 GB aşıyor. Oyun menüde bu arada, 30 dakikadır oynamıyorum.

Ubisoft normalde genel kitleye oynadığından, Valhalla bile PS4'e çıkarmışlardı. Star Wars, Avatar ve Shadows ile birlikte sadece güncel konsollara çıkıyorlar. Yani Ubisoft bile saldıysa, artık oyunlarda 16 GB bellek sınır oluyor. Çoğu kişi oyun oynarken yan ekranda bir şeyler izliyor, arkada 2-3 uygulama açık oluyor.

Eki Görüntüle 135564
8+16 yine makul duruyor. Zaten laptoplar 8+0 geliyor.