Laptop RAM'lerine masaüstü gibi OC yapılabilir mi?

Tamam hocam. RAM'ler belki Hynix'te olabilir. Pek sanmıyorum ama bilgi edindiğim zaman yazarım. Hem sana hem @Bandırmalı1965 hocama. Teşekkürler tekrardan iyi sosyaller.

@Ayhan Dönmez Hocam sormayı unuttum 10 dakka önce bende CPU-Z var ram bakmak için. Önerdiğiniz farklı uygulama var mıdır? Daha işlevli dediğiniz? Cpu-z genel olarak işlemci merkezli ya. Hatta anakart için de böyle bir uygulama varsa alabilirim sonuçları daha net atmak için. Varsa da alabilirim öneri.

Son düzenleme:

Ryzen ise ZenTimings iş görür, DIMM telemetri kısmı da eklendi, AM5 harici aktif edilmemiş olabilir. CPU-Z, Thaiphoon, HWiNFO gibi yazılımlar yeterlidir.

Intel için başka alternatif yok, memtweakıt ya da ASRock timing Configurator tarzı yazılımlar kullanılabiliyor ekstra.

Tamam hocam ya. Aşağıdakiler tüm parçalar için yeterliyse sıkıntı yok. Zaten laptop geldiğinde size en detaylı olarak atmak için sordum.
Masaüstünü çok az zaman daha kullanacam zaten.

CPU-Z, thaiphoon, HWiNFO.

Hocalar öncelikle HWiNFO'dan şöyle bir PC'yi atayım. Bence benim eski 1050 Ti+R5 3600+1x16 RAM'den sonra bu laptop uçurur gibi bence beni. Zaten zibilyon tane optimizasyon ayarı yaptım. Fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra. İnanılmaz optimize PC şu an.

@Bandırmalı1965 @Ayhan Dönmez hocalar sanki OC yapılmaz gibi ama şuradan bellek hızı arttırılır mı? Ne dersiniz? RAM'ler 2x16 Dual channel ama berbat olan şu Crucial Micron tech. OC'ye açık değil sanırsam.

Bura Monster'ın Control Center'ı pek tavsiye etmiyolarmış OC'yi ama.

2.modülün fotoyu atmıyorum biliyorsunuz zaten her şey tamamen aynı.

Cevaplarınızı bekliyorum hocam.

@Ayhan Dönmez hocam galiba görmediniz ya da bakmak mı istemediniz bilmiyorum, müsait olunca bakabilir misiniz?

Ayrıca @Bandırmalı1965 hocam da gelecekti ama.

Dosya Ekleri

• 1785103372921.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Oradan yapacağın şeyler pek birşey değiştirmez öyle kolay olsaydı herkes sürgüyü sonuna kadar kaydırırdı iş biterdi hocam daha çok kurcalamamak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…