Elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız, laptop tarafında çok daha bilgili kişiler de var. Benim uzmanlık alanım AM5 platformu genel anlamıyla. Intel'i çok katmıyorum çünkü orada AM5'teki gibi 1t, 1:1 mod açılamıyor 1 DPC kart olmadan. Yüksek frekanslara 2t, 1:2 mod çıkarsan anlamlı, onu da normal kullanıcı yapamadığından forumda fark ettiysen hep AM5 sistemler üzerinden konular dönüyor. Laptopta @Bandırmalı1965 hocanın da desteğini almayı ihmal etme.

DDR5 için ama konuşmam gerekirse SO-DIMM'ya da udımm fark etmeksizin Hynix harici diğer modüllerde manuel tuning işlemi başarılı olamıyor. Senin becerebileceğin ya da bizim uzaktan destek olabileceğimiz tarzda değil diyeyim en azından. @Connor Kenway

Tamam hocam. RAM'ler belki Hynix'te olabilir. Pek sanmıyorum ama bilgi edindiğim zaman yazarım. Hem sana hem @Bandırmalı1965 hocama. Teşekkürler tekrardan iyi sosyaller.

@Ayhan Dönmez Hocam sormayı unuttum 10 dakka önce bende CPU-Z var ram bakmak için. Önerdiğiniz farklı uygulama var mıdır? Daha işlevli dediğiniz? Cpu-z genel olarak işlemci merkezli ya. Hatta anakart için de böyle bir uygulama varsa alabilirim sonuçları daha net atmak için. Varsa da alabilirim öneri.

Son düzenleme:
Tamam hocam. RAM'ler belki Hynix'te olabilir. Pek sanmıyorum ama bilgi edindiğim zaman yazarım. Hem sana hem @Bandırmalı1965 hocama. Teşekkürler tekrardan iyi sosyaller.

@Ayhan Dönmez Hocam sormayı unuttum 10 dakka önce bende CPU-Z var ram bakmak için. Önerdiğiniz farklı uygulama var mıdır? Daha işlevli dediğiniz? Cpu-z genel olarak işlemci merkezli ya. Hatta anakart için de böyle bir uygulama varsa alabilirim sonuçları daha net atmak için. Varsa da alabilirim öneri.

Ryzen ise ZenTimings iş görür, DIMM telemetri kısmı da eklendi, AM5 harici aktif edilmemiş olabilir. CPU-Z, Thaiphoon, HWiNFO gibi yazılımlar yeterlidir.

Intel için başka alternatif yok, memtweakıt ya da ASRock timing Configurator tarzı yazılımlar kullanılabiliyor ekstra.

Tamam hocam ya. Aşağıdakiler tüm parçalar için yeterliyse sıkıntı yok. Zaten laptop geldiğinde size en detaylı olarak atmak için sordum.
Masaüstünü çok az zaman daha kullanacam zaten.