Eğer laptop fanları yetersiz ise işe yarıyor. Benim gaming laptopım yok. 14" Ideapad 1 için işe yarıyor. Eğer laptopı havaya kaldırınca sıcaklıklar baya düşüyorsa soğutucu yerine sadece stand da alınabilir.

Ben gereksiz buluyorum. Cihazınız eskiye nazaran daha çok ısınıyor ise, sebebi termal yorgunluk ve macunun özelliğini yitirmesi, cihazın kirlenmesidir. Ha, vakum tarzı sogutmalar mevcut, onlar 10+ yaş cihazlarda biraz iş görüyor. Cihazın altını kaldırmak çok etkili yeni cihazlarda, veya hava ventilleri olan cihazlarda.

Yarıyor, ama basınçlı olanlar yarıyor. Memo FL08 aldım ben dün. Ekran kartı sıcaklığım 9 derece falan düştü. İşlemci sıcaklığım prime95 testinde aynı, ancak 3100 3200mhz civarında çalışırken soğutucu ile birlikte 3900mhz civarında çalışıyor. Yani sıcaklığı düşürmüş, ancak yine de ısınıyor. Eğer ki throttle yemeseydim bu yaklaşık 15 derecelik bir düşüşe denk geliyor olacaktı.

Oyunlarda ise işlemci sıcaklığım yaklaşık 10 derece düştü. Laptopum hp victus 15 ve 4 senedir bakımı yapılmadı, fanlar toz tutmuş.