Alienware M16 R1 AMD kullanıyorum isinan bir laptop ve maalesef Uzay muhendisi gibi tipler dizayn ettigi icin laptopun anakartini vs Vapor Chamber'ini Legion 9 gibi ters dosemisler. Ilk basta kendime 2 tane Arctic P12 Max fan Noctua fan Controller ve 18 wattlik adaptor ile altta gordugunuz laptop sogutucu attim ama anakart ters oldugu icin bekledigim kazanci saglamadi. Ben 20 derece kadar dusus bekliyordum en azindan GPU'da, ancak elde edebildigim -6 -12 derece oldu AMD islemci ise kesinlikle sogutulamiyor sen soguttukca o hizlaniyor ve yine termal limite dayaniyor AMD 7945-7845, 9955, ~8945hx islemcilerini 100 derece calismak icin dizayn etmis
Eki Görüntüle 163628
Sonradan ogrendim ki yeni nesil basincli sogutucular Alienware modellerde daha iyi sonuclar veriyormus. Bir ara Amazon'da gezinirken Flydigi BS1 laptop sogutucusunun indirimde 40 dolar oldugunu gordum, indirimden once 100 dolar idi. Onu satin alip abimin evine kargolattim o da gelirken yaninda getirdi. Bu sicaklarda bile GPU'yu 3. kademe de en az 10 derece sogutuyor ve sesi katlanilabilir duzeyde(sessizligi icin Flydigi tercih etmistim) Daha OC modu yani Level 4'te kullanma ihtiyacım olusmadi ama bir ara onu da test edecegim. Artik klimasiz 38 derece odada GPU hiçbir zaman 76 dereceyi gecmiyor limitlerine kadar overclock etmeme ragmen.
Eki Görüntüle 163631
Eki Görüntüle 163632
Eki Görüntüle 163633
Eki Görüntüle 163634
Merak ettiginiz bir şey olursa sorabilirsiniz.