İyi forumlar, Excalibur kullanıyorum. Daha önce hiç laptop macununu yenilemedim ama artık macunu yenilemem gerekiyor. Servise göndermek istemiyorum gönderdiğime pişman oldum. Kullandıkları macun kalitesinden mi ya da süremediklerinden mi artık neyse laptop bana geri geldiğinde daha çok ısınıyordu. Hassas tornavida seti var ve kasayı açtığımda ilk neler yapmam gerektiğini, soğutma bloğunun yerini, vida sıralarını falan biliyorum ama cesaret edemedim. Mahalledeki servisler çok pahalıya yapıyor hem de pek güven vermiyor. Sizce yapmalı mıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?YouTube'da videolar izleyerek dikkatli bir şekilde yapabilirsin.
Dikkat! Bakım işlemi yapmak (Heatsink'i sökmek) genelde laptop prosedürlerinde cihazı garanti dışı bırakır. Yetkili servisi arayarak detaylı bilgi alabilirsin.
Arka kapağın vidalarını sök ve vida kalmadığından emin ol. Ardından arka kapağı çok dikkatli bir şekilde, kenarlardan sıralı olarak sök.
İlk olarak hiçbir yere dokunmadan bataryayı sök. (Modeli bilmiyorum; genelde geri ittirerek çıkarılır. Fotoğraf atarsan yardımcı olabilirim.)
Ardından klavye tuşlarına 5-10 saniye rastgele basarak içerde kalan elektriği bitir.
Daha sonra heatsink (soğutma bloğu) vidalarını sök ve yukarı doğru kaldır.
Fanları heatsink’ten vidaları sök ve ayır, fırça vb. ile temizle ve tekrar birleştir.
Eski termal macunu kuru bir peçete ile temizle. Cihazın üzerine veya heatsink’e ıslak mendil gibi maddeler kesinlikle sürme kolonya buna dahil. (Varsa izopropil alkol veya sentetik tiner ile temizlemek daha kolay olur.)
Yeni termal macunu zikzak şeklinde fazla olmayacak şekilde sürebilir ya da macunla birlikte gelen spatula ile yayabilirsin. Ardından heatsink’i geri kapat.
Heatsink’in vida yuvalarına düzgün oturduğundan emin ol ve vidaları geri tak. Sonrasında bataryayı düz bir şekilde soketine yerleştir.
En son arka kapağı dikkatlice oturt ve vidaları tak.
Dikkat! Bakım işlemi yapmak (Heatsink'i sökmek) genelde laptop prosedürlerinde cihazı garanti dışı bırakır. Yetkili servisi arayarak detaylı bilgi alabilirsin.
Arka kapağın vidalarını sök ve vida kalmadığından emin ol. Ardından arka kapağı çok dikkatli bir şekilde, kenarlardan sıralı olarak sök.
İlk olarak hiçbir yere dokunmadan bataryayı sök. (Modeli bilmiyorum; genelde geri ittirerek çıkarılır. Fotoğraf atarsan yardımcı olabilirim.)
Ardından klavye tuşlarına 5-10 saniye rastgele basarak içerde kalan elektriği bitir.
Daha sonra heatsink (soğutma bloğu) vidalarını sök ve yukarı doğru kaldır.
Fanları heatsink’ten vidaları sök ve ayır, fırça vb. ile temizle ve tekrar birleştir.
Eski termal macunu kuru bir peçete ile temizle. Cihazın üzerine veya heatsink’e ıslak mendil gibi maddeler kesinlikle sürme kolonya buna dahil. (Varsa izopropil alkol veya sentetik tiner ile temizlemek daha kolay olur.)
Yeni termal macunu zikzak şeklinde fazla olmayacak şekilde sürebilir ya da macunla birlikte gelen spatula ile yayabilirsin. Ardından heatsink’i geri kapat.
Heatsink’in vida yuvalarına düzgün oturduğundan emin ol ve vidaları geri tak. Sonrasında bataryayı düz bir şekilde soketine yerleştir.
En son arka kapağı dikkatlice oturt ve vidaları tak.
Biliyorum hocam zaten 10 ay kaldı bir şey olsa bile servis %70 kullanıcı hatası diyor garanti kapsamına almıyor. Yanıtınız için teşekkür ederim.Bakım işlemi yapmak (Heatsink'i sökmek) genelde laptop prosedürlerinde cihazı garanti dışı bırakır.
Zor bir şey değil hocam. Vidaları çıkarın, blok yapışmışsa hafif sağ sol yaparak yukarıya çekin. Sonra macunu silin ve yenisini sürün. blok tam vida ayaklarına gelecek şekilde kapatın ve vidalayın. Bu kadar
Alışık olduğun sürece problem yok. O kadar bilinçsiz kullanıcı var ki cihazı saçma sapan açıyor, heatsink'i bilinçsiz bir şekilde sökmek bile anakart üzerindeki komponentleri kırabilir ve cihaz bozulabilir.Zor bir şey değil hocam. Vidaları çıkarın, blok yapışmışsa hafif sağ sol yaparak yukarıya çekin. Sonra macunu silin ve yenisini sürün. blok tam vida ayaklarına gelecek şekilde kapatın ve vidalayın. Bu kadar
ALCYONEUS
Uzman
İyi sosyaller, Excalibur kullanıyorum. Daha önce hiç laptop macununu yenilemedim ama artık macunu yenilemem gerekiyor. Servise göndermek istemiyorum gönderdiğime pişman oldum. Kullandıkları macun kalitesinden mi ya da süremediklerinden mi artık neyse laptop bana geri geldiğinde daha çok ısınıyordu. Hassas tornavida seti var ve kasayı açtığımda ilk neler yapmam gerektiğini, soğutma bloğunun yerini, vida sıralarını falan biliyorum ama cesaret edemedim. Mahalledeki servisler çok pahalıya yapıyor hem de pek güven vermiyor. Sizce yapmalı mıyım?
Evet yapmalısın dikkat etmen gereken şey vidaların yerlerini ve hangi vidayı nereden söktüğünü bilmek onun için de küçük kağıtlara hangi vidayı nereden söktüğünü yazıp vidaları kategorize etmek ve yaptığın her adımı sırasıyla telefonundan fotoğraflamak.
Ben bu şekilde hiç sorun yaşamadan bilgisayarı tamamen parçalayıp geri toplayabildim soğutma bloğunda da ilk hangisi sökülecek sayı ile gösteriyor sondan başa baştan sona muhabbeti vardı ben düzeni unuttuğum için bir şey söyleyemiyorum buradaki arkadaşlar beni düzeltirler.
Zaten servislerin hangi kalitede malzeme kullandığını da bilmiyoruz çoğu servis kalitesiz malzeme kullandığı için bakımdan döndükten sonra pek de bir performans farkı yaşayamıyoruz.
"blok yapışmışsa hafif sağ sol yaparak yukarıya çekin" deme sebebim de aslında buydu.Alışık olduğun sürece problem yok. O kadar bilinçsiz kullanıcı var ki cihazı saçma sapan açıyor, heatsink'i bilinçsiz bir şekilde sökmek bile anakart üzerindeki komponentleri kırabilir ve cihaz bozulabilir.
Thermal Grizzly Hydronaut olabilir.Peki hocalarım pump-out yapmayacak bir macun öneriniz var mıdır?
Min. kaç gr olması gerekiyor 1 yeterli midir?
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-