megatronn 9
Üstün
Merhaba, şu an elimde Excalibur G770 laptop var. Özellikleri ise 10. nesil i5 bir işlemci, GTX 1650 bir ekran kartı ve 12 GB RAM. Bilgisayar biraz fazla ısınıyor; tabii ben 2 buçuk yıldır bakımlarını yapmıyorum, yakında yapacağım.
Elimde böyle bir bilgisayar varken 60-65 bin lira ödeyip yeni ekipmanlarıyla birlikte RTX 5060, R5 5600, 16 GB RAM bir sistem toplamaya değer mi? Aslında bu laptop şu an beni fazlasıyla idare ediyor ama 2-3 yıl sonra bunun eskidiğini hissedeceğimi düşünüyorum. Bilgisayarlara, RAM'lere sürekli zam geldiğinden düşünüp konu açtım. Sizce şu an yeni bilgisayar almak mantıklı mı, yoksa birkaç yıl daha elimdekini kullanıp mı bilgisayar almak? Şimdiden teşekkür ederim.
Ya aslında kullanım amacına bağlı tamamen. Ben son yıllarda çıkan oyunları güzel grafiklerler kasmadan oynayayım FPS arttırma gibi bir derdim olmasın keyfime bakayım diyorsan evet elindeki laptop en geç 2 yıla eskimiş olacak. Ama ben CS Valorant gibi FPS odaklı oyunlar oynarım film-dizi izlerim diyorsan bence asla gerek yok. Tamamen kişisel ve kullanım amacına bağlı yani.