erucka

Çalışkan
Cihaz
4070 victus
Pazartesi akşam HP Victus laptopuma yarım çay bardağı şekersiz sıcak çay döktüm. Sağdaki rakamlarının o kısım ve enter tuşunun orasına doğru döküldü. Hemen kapatıp arka kapağını açtım, bataryayı çıkardım ve V şeklinde koyup ertesi gün akşama kadar bekledim.

Salı akşamı baktığımda laptop tamamen susmuştu, ben de akşam 18.00'de o gün mahalle bilgisayarcısına götürdüm ve bu akşam gittim konuştum. Bana bir yeri yaptığını ama diğer yerin patladığını söyledi.

Cihazda R7 7840HS CPU ve 4070 GPU var. Bana Pazartesi büyük ihtimalle iade edeceğini söylüyor. Ne yapmam lazım? Bu durumda garantisi 1 yıl daha vardı ama bir önemi yok sanırım artık.

Pazartesi akşam HP Victus laptopuma yarım çay bardağı şekersiz sıcak çay döktüm. Sağdaki rakamlarının o kısım ve enter tuşunun orasına doğru döküldü. Hemen kapatıp arka kapağını açtım, bataryayı çıkardım ve V şeklinde koyup ertesi gün akşama kadar bekledim.

Salı akşamı baktığımda laptop tamamen susmuştu, ben de akşam 18.00'de o gün mahalle bilgisayarcısına götürdüm ve bu akşam gittim konuştum. Bana bir yeri yaptığını ama diğer yerin patladığını söyledi.

Cihazda R7 7840HS CPU ve 4070 GPU var. Bana Pazartesi büyük ihtimalle iade edeceğini söylüyor. Ne yapmam lazım? Bu durumda garantisi 1 yıl daha vardı ama bir önemi yok sanırım artık.
Kötü bir durum. Muhtemelen anakarta su teması oldu ve anakart arızası meydana geldi. Anakart tamiri yapan bir yer vardır mutlaka da baya yüksek para alıyorlar, ki almakta haklılar zaten. HP'nin teknik servisine götürmeyi deneyebilirsin. Ve evet, tahmin edebileceğin üzere garanti bunu karşılamaz, çünkü kullanıcı kaynaklı bir durum.

Salı akşamı zaten tamirciye vermiştim ve bu akşam büyük ihtimalle pazartesi günü bana laptopu iade edeceğini söyledi. Sebebini sordum, bana "Bir yeri yapıyorum, diğer yer patlıyor" dedi. Yani bunu anlamadım, yeni bir tamirciye mi yoksa teknik servise mi götürmem lazım?

Salı akşamı zaten tamirciye vermiştim ve bu akşam büyük ihtimalle pazartesi günü bana laptopu iade edeceğini söyledi. Sebebini sordum, bana "Bir yeri yapıyorum, diğer yer patlıyor" dedi. Yani bunu anlamadım, yeni bir tamirciye mi yoksa teknik servise mi götürmem lazım?
Tamircinin neyi kastettiğini sormadan pek bir şeyi anlayamayız, bunun da pek bir önemi yok. Tamirciden laptopu alın, içindeki parçaların tam olduğundan emin olun ve HP'nin teknik servisine gidip durumu anlatın, muhtemelen ücretli bir şekilde anakart değişimi ile tamir edecekler, bu da öyle sanıyorum ki cihazın yarı fiyatına falan denk gelecektir dolar kurundan dolayı. Muhtemel anakart değişimini gözünüz almazsa da alternatif olarak da düşünebileceğiniz bu anakart tamirini profesyonel olarak yapan yerler var ama neresi yapıyor o konuda bilgim yok.

Garantisi devam ediyorsa servise gönderebilirsiniz ama sıvı teması için kullanıcı hatası derler doğal olarak. Ücretli tamir yaptırırsınız.

Benden anakart değişimi istiyorlar cihaz kadar ücret talep ediyorlar. Hiç mi tamir yapmıyor bu teknik servis.

Ben zamanında kullanıcı hatasından dolayı fiyat sormuştum 15K olan laptopa 21700 TL istemişlerdi. Yüksek fiyat çekeceklerdir.

Olay olmuş bitmiş. Üstüne en gidilmeyecek kişiye gitmişsiniz.

İşten anlayan adam en fazla 3-5 çip ve komponent değiştirip halleder ama ülkede yapabilen pek adam yok. Eskisini (cebe) atıp yenisini kullanıcıya satmak işlerine geliyor.