Ben zamanında kullanıcı hatasından dolayı fiyat sormuştum 15k olan laptopa 21700 TL istemişlerdi. Yüksek fiyat çekeceklerdir.

25-35 arası para istiyorlar çok saçma siz son durumda ne yaptınız.

Olay olmuş bitmiş. Üstüne en gidilmeyecek kişiye gitmişsiniz.

İşten anlayan adam en fazla 3-5 çip ve komponent değiştirip halleder ama ülkede yapabilen pek adam yok. Eskisini (cebe) atıp yenisini kullanıcıya satmak işlerine geliyor.

Olay olduktan sonra oksitlenmesin diye vermek zorunda kaldım merak ettiğim şey durumu daha da kötüleştirdi mi mahalle tamircisi güvenmiyorum zaten.

Salı akşamı verdim, bu güne kadar bir kere arayıp haber etmedi. Zaten bu akşam ben gittim, konuştum. Bir yeri yapıyorum, diğer yer patlıyor. Pazartesi iade edeceğim dedi. Ne yapmam lazım deyince de, başka birini götür, belki onda parça vardır, yapabilir dedi. Anlamadım zaten.

Ben bedavadan biraz pahalıya satıp laptop almıştım. O zamanlar da takas falan derken hiç ettik. Gittiği yere kadar kullanın sonra parça parça satarsınız.

Haklısın hocam sağ ol tavsiyen için. Şansımı başka bir tamirciyle denerim olmadı RAM SSD alıp satarım son durumu da paylaşırım buradan.

Pazartesi akşam HP Victus laptopuma yarım çay bardağı şekersiz sıcak çay döktüm. Sağdaki rakamlarının o kısım ve enter tuşunun orasına doğru döküldü. Hemen kapatıp arka kapağını açtım, bataryayı çıkardım ve v şeklinde koyup ertesi gün akşama kadar bekledim.

Salı akşamı baktığımda laptop tamamen susmuştu, ben de akşam 18.00'de o gün mahalle bilgisayarcısına götürdüm ve bu akşam gittim konuştum. Bana bir yeri yaptığını ama diğer yerin patladığını söyledi.

Cihazda R7 7840HS CPU ve 4070 GPU var. Bana pazartesi büyük ihtimalle iade edeceğini söylüyor. Ne yapmam lazım? Bu durumda garantisi 1 yıl daha vardı ama bir önemi yok sanırım artık.

Götürdüğün kişi cihazı tamir edememiş, pazartesi yapamamış olsa dahi cihazı teslim alıp iyi bir kart tamircisine götür. Teknik servis demiyorum kart tamircisi diyorum çünkü tamirciden başkası kolay kolay anakart üzerindeki arızayı tespit edemiyor onların işi bilgisini kullanıp para kazanmak teknik servisin işi parçadan ve sattığı üründen para kazanmak. Diğer yerin patladığını söylemiş ama cihazda yüksek ihtimalle kısa devre tek bölgede olmamıştır bir yeri yaptım sözü doğruysa işi eksik yapmış yalansa da hiç yapamamış.
Cihazı senden satın almak isterse satmaya kalkma bazıları ucuza satın alıp tamir ettikten sonra satışa koyuyor. Ben yerinde olsam o bilgisayarı yetkili servise götürürdüm bende 4060'lısı var bakımını bile kendim yapıyorum böyle bir durumda öyle bir bilgisayarı mahalle esnafına teslim etmen çok büyük hata içinden parça çalsa nasıl hakkını arayacaksın?
En yakın zamanda bilgisayarı al da daha fazla kurcalamasınlar çünkü işin ehli olan tamirciler kurcalanmış cihazları teslim almıyor. Umalım ki işinin ehli bilgili biri çıksın yoksa iş yaş.