Koca bir bardak çay mı döktünüz yoksa azıcık mı döküldü? Yine de asla çalıştırılmamalı elektronik sonuçta akım ve voltajla çalışıyor.

Az ama fan hava çıkışından aktı ama çalışıyor şu an açtım içini dün leke vs yoktu.

Her ne olursa olsun sıvı tahliyesi yapılıp kalıntıları temizlenmeden cihazı kullanmak...

Kapattım olay olunca.

Şu an açık sadece içini açıp baktım zaten.

@kaanbey,

Selamlar. Victus cihazlarda klavye'nin hemen alt tarafı anakarta bağlanmaz. Koruyucu bir plaka daha var, o yüzden çok sıvı teması olmadıysa o plaka tutmuş olabilir sıvının bir kısmını. Her ne kadar cihaz problemsiz gibi görünse de portlardan birisine sıvının teması anında cihazın perte çıkması demek. Bu yüzden bilen birisinden detaylı bir temizleme yapmasını rica edebilir, yapabiliyorsanız da kendiniz yapabilirsiniz.

Arka kapağını sökün cihazın, havlu gibi pütürlü yüzeyi olmayan bir bezi yere serin. Üstüne cihazı ters çevrilmiş bir şekilde koyun, bir süre beklesin o şekilde. İçerisinde kalan bir sıvı varsa aksın bez çeksin o sıvıyı. Her şey tamamlandıktan sonra özellikle port çevrelerini %99 izopropil alkol ile temizleyebilirsiniz. İletken olmayan uçucu bir madde olduğu için temizlik sağlayacaktır.

Özellikle şeker içeren sıvılarda iş şakaya gelmez, su iletken bir madde. Önlem almakta fayda var. Geçmiş olsun.

@kaanbey,

Selamlar. Victus cihazlarda klavye'nin hemen alt tarafı anakarta bağlanmaz. Koruyucu bir plaka daha var, o yüzden çok sıvı teması olmadıysa o plaka tutmuş olabilir sıvının bir kısmını. Her ne kadar cihaz problemsiz gibi görünse de portlardan birisine sıvının teması anında cihazın perte çıkması demek. Bu yüzden bilen birisinden detaylı bir temizleme yapmasını rica edebilir, yapabiliyorsanız da kendiniz yapabilirsiniz.

Arka kapağını sökün cihazın, havlu gibi pütürlü yüzeyi olmayan bir bezi yere serin. Üstüne cihazı ters çevrilmiş bir şekilde koyun, bir süre beklesin o şekilde. İçerisinde kalan bir sıvı varsa aksın bez çeksin o sıvıyı. Her şey tamamlandıktan sonra özellikle port çevrelerini %99 izopropil alkol ile temizleyebilirsiniz. İletken olmayan uçucu bir madde olduğu için temizlik sağlayacaktır.

Özellikle şeker içeren sıvılarda iş şakaya gelmez, su iletken bir madde. Önlem almakta fayda var. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. 12 saat boyunca V şeklinde bekletip sabah arka kapağı öyle açmıştım.

Bilgisayar bozulurmu? içini açtım çay lekesi falan yoktu.
Klavye kısmında kalmıştır. Döküldüğü an ters çevirmeniz gerekir.

hocam dün oldu içini açıp temizledim fakat çay lekesi falan gelmemişti çalışıyor zaten.
Öay kaldığı yerde kurumamışsa sıcaklığın etkisiyle nem olarakta zarar verebilir cihaza. Tavsiyem güvenilir bir bilgisayarcıda komple temizlik yaptırmanız. Kesin bozulur demiyorum ama ihtimal var. Ama bozulursa size daha fazla masraf çıkar.