Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Uzun sure kutu icinde beklediginden bataryalari bitiyor. Telefonlarin bataryalari farkli.
kofte_canavari
Becerikli
Uzun sure kutu icinde beklediginden bataryalari bitiyor. Telefonlarin bataryalari farkli.
Yeni alınan bilgisayarda batarya boş olmaz.
Son düzenleyen: Moderatör:
shiedae3
Başarılı
@Recep Baltaş videolarında batarya dolu olmasına rağmen adaptöre ihtiyaç duyduğunu çok kez söylemişti ama nedenini söylediğini hatırlamıyorum.
Nasıl bitiyor ki? Şarja taktığımda %80'di, ilk aldığımda laptop.
Evet, batarya boş değil ama adaptöre takmadan da açılmıyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ship mode var mış sanırım. Uzun süre kullanılmayacaksa bunun sayesinde bataryanın kendini tüketmesini engelliyorlarmış.
Legendnoobe
Uzman
HP Victus 16 laptop almıştım FreeDOS Amazon'dan geldiğinde açmıştım BIOS da boot disk seçme ekranı açılmıştı.
talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
Uzun süre boyunca rafta bekledikleri için önce batarya kalibrasyonu yapılması gerekiyor.
Cihazlar uzun süre boyunca rafta bekleyecek şekilde ayarlanıyor. Hatta, BIOS pili olmayan laptoplar batarya soketi çıkartılıp takıldığında adaptörden güç almadan başlamazlar.
Evet, batarya boş değil ama adaptöre takmadan da açılmıyor.
Cihazlar uzun süre boyunca rafta bekleyecek şekilde ayarlanıyor. Hatta, BIOS pili olmayan laptoplar batarya soketi çıkartılıp takıldığında adaptörden güç almadan başlamazlar.
Yeni nesil laptoplar da batarya çıkarılıp geri takıldığında veya ilk kez batarya takıldığında, şarja takılmazsa açılmaz bu koruma sistemi anakarta zarar gelmemesi içindir.