rhungon501
Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir gaming laptop satın aldım ve cihazı ağırlıklı olarak ev ortamında ve oyun amaçlı kullanıyorum. Pil ve batarya ömrü benim için çok mühim olmasa da ileride olur da bilgisayar ile dışarıda işim olursa diye pil sağlığını en sağlıklı şekilde koruyabilmek adına doğru şarj kullanımı konusunda sizden bilgi almak istiyorum.
Mevcut kullanım şeklim şu şekildedir:
Bilgisayarı evde kullanırken sürekli prize bağlı olarak kullanıyorum. Şarj seviyesi %100’e ulaşsa dahi prizden çekmiyorum. Bilgisayarda işim bittiğinde ise bilgisayarı kapatıyor ve ancak o zaman prizden çıkarıyorum. Tekrar kullanacağım zaman yeniden prize takıyor ve bilgisayarı açıyorum. (Bu arada bazı laptop modellerinde %80 civarında şarj sabitleme özelliği var mış ancak benim sahip olduğum laptop modelinde böyle bir özellik yok maalesef.)
Merak ettiğim konu şudur:
Batarya sağlığı açısından en doğru kullanım şekli nedir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.
Mevcut kullanım şeklim şu şekildedir:
Bilgisayarı evde kullanırken sürekli prize bağlı olarak kullanıyorum. Şarj seviyesi %100’e ulaşsa dahi prizden çekmiyorum. Bilgisayarda işim bittiğinde ise bilgisayarı kapatıyor ve ancak o zaman prizden çıkarıyorum. Tekrar kullanacağım zaman yeniden prize takıyor ve bilgisayarı açıyorum. (Bu arada bazı laptop modellerinde %80 civarında şarj sabitleme özelliği var mış ancak benim sahip olduğum laptop modelinde böyle bir özellik yok maalesef.)
Merak ettiğim konu şudur:
Batarya sağlığı açısından en doğru kullanım şekli nedir?
- Şarj %100’e ulaştığında bilgisayarı fişten çekip, pil seviyesi %20 civarına düştüğünde tekrar şarja takarak doldur/boşalt şeklinde mi kullanmalıyım?
- Yoksa benim şu anda yaptığım gibi, cihazı masaüstü bilgisayar gibi sürekli fişe takılı şekilde kullanmak mı daha sağlıklıdır? (Ayrıca bazı forumlarda bazı kullanıcılar tarafından bu kullanıma ek olarak 2-3 haftada bir sirkülasyon amacıyla şarj seviyesini %20 seviyelerine düşürüp tekrar doldurma yapılması öneriliyor, bu konuyu da netleştirirseniz çok mutlu olurum.)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.