Makaleler
5
Yer
Winterfell
Öncelikle performans ayarlarını kesinlikle yapmalısınız, bu doğrudan donanımın gücüne etki ediyor. Onun dışında FurMark, Timespy, Cinebench gibi testler yapıp sıcaklık değerlerine bakın.

Eğer isterseniz, farklı bir konu açar oraya test sonuçlarını sıcaklık değerlerini atarsınız. Sorun var mı? Yok mu? Daha iyi yardımcı olabiliriz.
Performans ayarlarından kastınız nedir hocam? Bahsettiğiniz testleri yapıp yeni konu da açarım dediğiniz gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans ayarlarından kastınız nedir hocam? Bahsettiğiniz testleri yapıp yeni konu da açarım dediğiniz gibi.

Öncelikle NVIDIA GPU driverınızı kurun. Ardından Masaüstünde Sağ tık> NVIDIA Denetim Masası'na girin. Oradan 3D Ayarlarının Yönetilmesi seçeneğine girin. Biraz aşağıya kaydırın, Güç Yönetim Modu ayarını bulun, Maksimum Performansı Tercih Et olarak değiştirin. Kaydedin ve çıkın.

Sonraki işlemimiz için, Ayarlar>Sistem>Güç ve Pil ayarlarına gelin. Attığım görsel gibi düzenlemeniz yeterlidir.

1765991109396.webp

Her formattan sonra yaptığım fix ayarlar, aklıma başka da performans ayarı şu anlık gelmiyor.

Testleri yaptıktan sonra açtığınız konuya etiketlersiniz, hayırlı olsun kolay gelsin.

Öncelikle NVIDIA GPU driverınızı kurun. Ardından Masaüstünde Sağ tık> NVIDIA Denetim Masası'na girin. Oradan 3D Ayarlarının Yönetilmesi seçeneğine girin. Biraz aşağıya kaydırın, Güç Yönetim Modu ayarını bulun, Maksimum Performansı Tercih Et olarak değiştirin. Kaydedin ve çıkın.

Sonraki işlemimiz için, Ayarlar>Sistem>Güç ve Pil ayarlarına gelin. Attığım görsel gibi düzenlemeniz yeterlidir.

Eki Görüntüle 211373

Her formattan sonra yaptığım fix ayarlar, aklıma başka da performans ayarı şu anlık gelmiyor.

Testleri yaptıktan sonra açtığınız konuya etiketlersiniz, hayırlı olsun kolay gelsin.
Bu full performans odaklı ayarlar oyun performansini etkiler mi?

Bu Full performans odaklı ayarlar oyun performansini etkiler mi?

Sadece oyun değil, bütün sistem performansını etkiler. Bu performans ayarları ile birlikte donanım "potansiyelinin" limitlerini zorluyor. Yani kısaca bütün gücünü kullanıyor.

Ek olarak, Laptop'ta MUX Switch varsa BIOS üzerinden onu Discrete olarak değiştirin. Bütün gücü dGPU kullansın, iGPU kafasını karıştırmasın sistemin.

Sadece oyun değil, bütün sistem performansını etkiler. Bu performans ayarları ile birlikte donanım "potansiyelinin" limitlerini zorluyor. Yani kısaca bütün gücünü kullanıyor.

Ek olarak, laptopta MUX Switch varsa BIOS üzerinden onu Discrete olarak değiştirin. Bütün gücü dGPU kullansın, iGPU kafasını karıştırmasın sistemin.

Vallahi MUX Switch nedir bilmiyorum ki hocam 🥲
Lenovo LOQ olanı aldım.

1- Windows Oyun modu açık olsun.
2- Grafik ayarlarında > gelişmiş grafik ayarları > Donanım hızlandırmalı gpu zamanlaması: Açık
3- Nvidia denetim masasında: Open gl ile görüntü oluşturma gpu su olarak Ekran kartınızı seçin.
4- Görüntü ayarlarında gelişmiş ayarlar da ekran yenileme hızı seçilebilen max HZ değerini seçin.
5- Bios ve GPU driverlarınızı, windows'u güncel tutun.

Son düzenleme: