Laptopta 16 GB RAM vs 32 GB RAM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4433
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    ram

4433

Uzman
Makaleler
10
16 GB RAM yeterli olur mu yoksa 32 GB mi alınmalı?

Dual channel örnek: 32 GB RAM'i 2 tane 16 şeklinde almak. RAMler üzerindeki yükleri bölüşürler.

Single channel örnek: 32 GB RAM'i direkt 1 tane 32 olarak almak ve tüm yükü 1 RAM'e bırakmak.
Anladım teşekkür ederim.

O ne hocam. Biraz bilgisizim.
Çift kanal tek kanal ya, havalı olsun diye yazdım İngilizce
Anakartındaki slotlara 2 tane 16 yaparsan çift kanal 32'n olur, slotların sadece birine 16 takarsan tek kanal 16'n olur.

Hafif oyunlar ve genel bilgisayar kullanımında 8 yeterli. Ancak orta ve üst seviye oyunlarda 16 gerekiyor. Çok üst seviye oyunlar ve render içinse 32 gerekiyor.

Hafif oyunlar ve genel bilgisayar kullanımında 8 yeterli. Ancak orta ve üst seviye oyunlarda 16 gerekiyor. Çok üst seviye oyunlar ve render içinse 32 gerekiyor.
8 bence artık fazla yetmiyor, çevrimiçi oyunlarda özellikle düşmeler yaşanabiliyor. Genel kullanım için yeterli. Hikayeli oyunlar için zaten (AAA oyunlar özellikle) 16+ istiyorlar. Ben Detroit Become Human'ı 8 GB ile oynarken en düşük ayarlardaydı ve kasıyordu, şu an yüksek ayarlarda oynuyorum ve kasma yaşamıyorum. Tabi ki tekrar başladım, daha zevkli şu an.

Hafif hani Warband gibi, Call of Duty MW 1 2 3 gibi, GTA 5 gibi oyunlara yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…