16 GB RAM yeterli olur mu yoksa 32 GB mi alınmalı?

Ne yapacagina bagli. Normal oyunlar icin 32 GB biraz overkill olur. Fakat spesifik bir RAM gerektiren oyun/yazilim kullaniyorsan 32 GB yeterli olacak fazlasiyla. Her helukarda daha fazla RAM'in bir zarari yoktur.

8: İdeal ama şu an az kalabiliyor.
16: Yeterli, oyunlarda iş görür, Adobe uygulamaları biraz sıkıntı yaratabilir.
32 ve üstü: Çok iyi, rahat çalışır, programlar ve oyunlar farklı ekranlarda aynı zamanda sıkıntı yaşamaz ve rahatlık sağlar.

Bunlar benim bu 3 kez değişen RAM'ler arasında yaşadığım olaylar.

Hafif oyunlar ve genel bilgisayar kullanımında 8 yeterli. Ancak orta ve üst seviye oyunlarda 16 gerekiyor. Çok üst seviye oyunlar ve render içinse 32 gerekiyor.

Hafif oyunlar ve genel bilgisayar kullanımında 8 yeterli. Ancak orta ve üst seviye oyunlarda 16 gerekiyor. Çok üst seviye oyunlar ve render içinse 32 gerekiyor.
8 bence artık fazla yetmiyor, çevrimiçi oyunlarda özellikle düşmeler yaşanabiliyor. Genel kullanım için yeterli. Hikayeli oyunlar için zaten (AAA oyunlar özellikle) 16+ istiyorlar. Ben Detroit Become Human'ı 8 GB ile oynarken en düşük ayarlardaydı ve kasıyordu, şu an yüksek ayarlarda oynuyorum ve kasma yaşamıyorum. Tabi ki tekrar başladım, daha zevkli şu an.

8 bence artık fazla yetmiyor, çevrimiçi oyunlarda özellikle düşmeler yaşanabiliyor. Genel kullanım için yeterli. Hikayeli oyunlar için zaten (AAA oyunlar özellikle) 16+ istiyorlar. Ben Detroit Become Human'ı 8 GB ile oynarken en düşük ayarlardaydı ve kasıyordu, şu an yüksek ayarlarda oynuyorum ve kasma yaşamıyorum. Tabii ki tekrar başladım, daha zevkli şu an.

Hafif hani Warband gibi, Call of Duty MW 1 2 3 gibi, GTA 5 gibi oyunlara yeter.