Pil neden sürekli 70-80 arasında kalsın ki? Bu durumun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Aslında kastettiğim ya da @Kedicik hocamın kastettiği, pili bu şekilde aralarda kullanmak yerine belirli bir seviyeye sabitlemenizin daha iyi yönde olacağı idi.@Kedicik @mortem.dll bulunamadı Hocam laptopta bir ayar var şarj %70 'in altına düşmüyor, %80'in üstüne çıkmıyor. Yani sürekli şarjda kullanıyorum ve şarjı %70'e düşüyor sonra %80 e çıkıyor sonra geri %70 e çıkıyor ve bunu tekrarlıyor. Yanlış anlatmış olabilirim ayarı yeni keşfettim.
Aynen %70 ve % 80 arası ayarı var. Ama açsam mı bilemedim.
Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
Sabitleme özelliği yok sanırsam. Lenovo vantage aplikasyonunu kullanıyorum. Şu an %100 şarjda fakat bazı okuduğum yerlere göre %20 ila %80 arası şarj en idealmiş. Bende o yüzden ben de olan seçenekle %70 ila %80 arasında olmasını istiyorum.Pil neden sürekli 70-80 arasında kalsın ki? Bu durumun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Aslında kastettiğim ya da @Kedicik hocamın kastettiği, pili bu şekilde aralarda kullanmak yerine belirli bir seviyeye sabitlemenizin daha iyi yönde olacağı idi.
70'in altına düşünce şarj et seçeneğinde, 70 olan varsayılan değerle oynayamıyor musunuz?Sabitleme özelliği yok sanırsam. Lenovo vantage aplikasyonunu kullanıyorum. Şu an %100 şarjda fakat bazı okuduğum yerlere göre %20 ila %80 arası şarj en idealmiş. Bende o yüzden ben de olan seçenekle %70 ila %80 arasında olmasını istiyorum.
cemkaraca
Yetkin
Hocam hayır oynayamıyorum. Bu arada kusura bakmayın %75 %80 arasıymış yanlış yazmışım.70'in altına düşünce şarj et seçeneğinde, 70 olan varsayılan değerle oynayamıyor musunuz?
Ayar bu.
Tasarruf Kipi göstergesine tıkladıktan, açtıktan sonra ayarlar ile oynayabiliyor musunuz, bir dener misiniz?Hocam hayır oynayamıyorum. Bu arada kusura bakmayın %75 %80 arasıymış yanlış yazmışım.
Eki Görüntüle 69910
Ayar bu.
cemkaraca
Yetkin
Hayır oynayamıyorum. Herhangi bir seçenek çıkmıyor ve değişmiyor hocam.Tasarruf Kipi göstergesine tıkladıktan, açtıktan sonra ayarlar ile oynayabiliyor musunuz, bir dener misiniz?
Allah Allah, peki hızlı şarj seçeneğini devre dışı bıraktıktan sonra oynayabiliyor musunuz peki?Hayır oynayamıyorum. Herhangi bir seçenek çıkmıyor ve değişmiyor hocam.
cemkaraca
Yetkin
Zaten tasarruf kipini seçtiğimde hızlı şarjı devre dışı bırakıyor kendisi. Bunu açsam sağlıklı olur mu ki kafam karıştı. Normalde pilin %20'nin aşağı inmemesi gerektiğini ve %80'in üstüne çıkmaması gerektiğini biliyorum ama.Allah Allah, peki hızlı şarj seçeneğini devre dışı bıraktıktan sonra oynayabiliyor musunuz peki?
Laptopunuz çok eski değilse, zaten güncel cihazlarda Lion piller mevcut. Kendileri şarj etmeyi bırakıyorlar dolumdan sonra. Laptop modeli neydi?Zaten tasarruf kipini seçtiğimde hızlı şarjı devre dışı bırakıyor kendisi. Bunu açsam sağlıklı olur mu ki kafam karıştı. Normalde pilin %20'nin aşağı inmemesi gerektiğini ve %80'in üstüne çıkmaması gerektiğini biliyorum ama.
cemkaraca
Yetkin
Hocam cihazım lenovo yoga slim 6. Pillerin türünü çok anlamıyorum ama mesela şöyle bir şey okudum. Cihaz pili %100 e kadar doldurmak aslında sağlıklı değilmiş. Pil gerildiği için aynı zamanda %20 altına indirmekte sağlıklı değilmiş.Laptopunuz çok eski değilse, zaten güncel cihazlarda Lion piller mevcut. Kendileri şarj etmeyi bırakıyorlar dolumdan sonra. Laptop modeli neydi?
Yeni konular
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-
-
-