Laptopta işlemciler ne kadar güç çekmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cagata
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 266
  • Etiketler Etiketler
    güç
Bilmiyorum diğerleri için neyse de Intel i7 8750H başta 55 watt çekerken 35 watta düştü.
Normal. PL1-PL2 mevzuları. Kısa süreli güç limiti yüksek olur, işe hızlıca girişip ilk birkaç saniyede yapabildiğini yapıp kendini daha düşük güç limitine indirir.

Üretici sitesinden normal şartlarda ne kadar watt çekmesi gerektiğine bakabilirsin. Laptop olduğundan dolayı H serisi yüksek performanslı işlemciler anlık olarak yüksek enerji çektiğinden ısınarak düşük enerjiyle çalışmaya devam eder. U serisi zaten iş laptoplarında olan düşük enerji tüketen verimliliği ön planda tutmaya çalışan işlemcilerdir, yüksek watt çekmesi beklenmez. AMD işlemcin hakkında çok bilgim yok ancak 60 Watt oyun sırasında gayet güzel bir değer. Oyun sırasında hem GPU hem CPU çalıştığından daha düşük watt çekmeleri de normaldir.

i7 8750H işlemcili laptopta çok büyük kısma oluyor zaten işlemcide

i7 8750H işlemcili laptopta çok büyük kısma oluyor zaten işlemcide

İşlemcin destekliyor mu bilmiyorum ama Intel XTU programını kullanarak daha stabil performans için işlemci Watt'ını manuel olarak ayarlayıp sınırlandırabilirsin. i5 8300H bilgisayarımı daha kullanılabilir kılmıştı. Güncel olarak 14500HX'de de kullanıyorum, undervolting'den daha pratik geliyor.

AMD 7535 normal kullanımda oyunlarda 35 -45 çekiyor. Zorlarsan 55W falan olur. Boşta 5W.
2 işlemci de var bende intle bakmadım ama o da 35WATT-45W çekiyor diye hatırlıyorum. Bu aralıkta çalışması için optimize ediliyor genelde.
Kafaya takma böyle şeyleri. 2'si de güzel işlemci yüke bindiğinde gereğini yapıyor.

Throttstopla 20 watt sınırlandırıyorum ama 10 dakika sonra işlemci 88 derece oluyor ve 16 watta düşüyor hızda 1.50 GHzlere kadar düşüyor

AMD 7535 HS laptopum evet oyun içinde 45 wattı görmüyorum genellikle 30 ila 42 watt arasında çalışıyor ama yükleme esnasında 60 wattlara çıktığını gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…