Cakir53

Üyecik
Laptopumu her açmaya çalıştığımda "no bootable device" hatası alıp BIOS'a atılıyorum. Daha önce de karşılaştım bu sorunla. O zaman "Secure Boot" disabled yaptığımda sorun çözülmüştü. Ancak şu an disabled yapıp kaydediyorum, açık kalıyor, değiştirmeme izin vermiyor.

12668.webp

Ne yapabilirim bilmiyorum.
Yardım ederseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. BIOS'um böyle görünüyor.

Diskteki Windows hasar almış olabilir; bu durumda bu hata olabiliyor. Yakın zamanda eski kasamda aynı sorunu yaşadım. Yepyeni Windows 7 kurup tüm her şeyi kurmuştum, sonra bir yeniden başlattım, no bootable yazısında kaldı. Onarım denedim ancak olmadı; hiçbir şekilde düzeltemeyince format atmak zorunda kaldım. Eğer önemli verileriniz varsa, başka bir bilgisayara diski takıp verilerinizi yedekleyin, sonra da format atıp deneyin. Eğer yine olmazsa, artık diskiniz bad sector olmuş demektir.

Diskteki Windows hasar almış olabilir; bu durumda bu hata olabiliyor. Yakın zamanda eski kasamda aynı sorunu yaşadım. Yepyeni Windows 7 kurup tüm her şeyi kurmuştum, sonra bir yeniden başlattım, no bootable yazısında kaldı. Onarım denedim ancak olmadı; hiçbir şekilde düzeltemeyince format atmak zorunda kaldım. Eğer önemli verileriniz varsa, başka bir bilgisayara diski takıp verilerinizi yedekleyin, sonra da format atıp deneyin. Eğer yine olmazsa, artık diskiniz bad sector olmuş demektir.

Önceden de aynı sorunu yaşamıştım. Ardından geri yükleme noktasına döndüm ve sorun çözülmüştü. Yarın kurulum USB'si kurup aynı şeyi deneyeceğim tekrardan. Olmazsa format atarım. Önemli verilerimi almıştım bilgisayardan. Cevap için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: