Laptopu 2 farklı monitöre bağlamak istiyorum ancak laptopta sadece 1 tane HDMI çıkışı var. Thunderbolt tarzı teknolojiler de yok. Elimde de 1 adet HDMI ve 1 adet DP kablosu var.
Yapay zekaya sorduğumda monitörlerden birini direkt HDMI ile laptopa bağla. Diğer DP ile bağlanacak monitör için ise USB to DP gibi bir adaptör al ve öyle bağla dedi. Mantıklı geldi bana bu ama işe yarar mı bilmiyorum. Bilgisi olan var mı? Thunderbolt olmadığı için Type-C'den görüntü alabilir miyim bilmiyorum.
birkaç tane ürün buldum ancak işe yarar mı bilmiyorum.
Ürün1 ve
Ürün 2
Laptopunuzu iki farklı monitöre bağlamak için doğru bir yaklaşım içindesiniz. HDMI çıkışını bir monitöre bağlarken, diğer monitörü bağlamak için bir adaptör kullanmanız iyi bir çözüm. İşte adım adım yapabilecekleriniz:
1.
Monitörleri Bağlamak için Gerekli Kabloları ve Adaptörleri Temin Edin:
- HDMI kablosunu birinci monitöre bağlayın.
- İkinci monitörü bağlamak için uygun bir adaptör alın. Önerdiğiniz ürünlerden biri, USB to DP (DisplayPort) adaptörü ise, bu ürün çoğu zaman işe yarar. Ancak, laptopun USB portunun görüntü çıkışını desteklediğinden emin olun.
2.
USB to DP Adaptörü Kontrol Edin:
- Almayı düşündüğünüz adaptörün, laptopunuzla uyumlu olduğunu kontrol edin. Bazı adaptörler sadece belirli cihazlarla çalışır.
- Kullanılacak adaptörün özelliklerini kontrol edin (örneğin, desteklediği çözünürlük, yenileme hızı).
3.
Bağlantıları Gerçekleştirin:
- Laptopunuza USB to DP adaptörünü takın.
- DP kablosunu adaptöre ve ikinci monitöre bağlayın.
4.
Görüntü Ayarlarını Yapılandırın:
- Laptopun ekranında sağ tıklayın ve 'Görüntü Ayarları'na gidin.
- Monitörlerinizi tanıdığından emin olun. Genellikle her iki monitör de burada görünmelidir.
- İstediğiniz ayarları (yansıtma veya genişletme) seçin.
5.
Test Edin:
- Her iki monitörün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Gerekirse kablo bağlantılarını tekrar kontrol edin.
Not: Eğer Type-C çıkışınız yoksa, USB portlarınızın sadece veri aktarımı için olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Bu durumda, USB to DP adaptörü ile görüntü çıkışı alma şansınız düşük olur. Adaptörü aldıktan sonra, uyumluluğunu test etmek iyi bir fikir olacaktır.
Başarılar dilerim! Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, spesifik ürün özellikleri hakkında ek detaylar sağlayabilirsiniz.