Furkancjd

Üyecik
ASUS TUF Gaming F16 laptop aldım fakat şarj biraz hızlı gidiyor. Sürekli %100 şarjda kullanmak laptopa ve adaptöre zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS TUF Gaming F16 laptop aldım fakat şarj biraz hızlı gidiyor. Sürekli %100 şarjda kullanmak laptopa ve adaptöre zarar verir mi?
Buyur:)

Buyur:)

%80 sabitlesem daha sağlıklı olacak herhalde ama nasıl sabitleyeceğimi bilmiyorum.

%80 sabitlesem daha sağlıklı olacak herhalde ama nasıl sabitleyeceğimi bilmiyorum.

2 dakikanı ayırıp chatgpt veya gemini'ye sorabilirsin hepsini.
Screenshot_20260824_185447_ChatGPT.webp
Screenshot_20260824_185606_Google.webp

Özetle bir sorun olmaz.

TUF serisi dizüstü bilgisayarların bataryaları kanımca pek kaliteli değil, batarya sağlıkları çok çabuk düşüyor.

Intel SoC olduğu için ver yansın gücü, arkana bakma. İlerleyen zamanlarda batarya değişimi yaparsın artık şarj tutmamaya başladığında.

%20-%80 arası kullanımı dizüstünden ziyade mobil cihazlarında uygulaman daha faydalı.

Hayır sorun yapmaz. 2020'de Acer Nitro 5 laptop aldım ve o günden beridir %80-90 hep şarjda kullandım. Şu an bile halen %76'lık batarya ömrü var ve pilde 3-4 saati çıkartabiliyor. Mesele bataryaya döngü yaptırmak ve bu döngü sonunda da eskimeye başlaması. Devamlı %100'de tuttuğun sürece laptop tabi ki gücünü prizden alacak ve bu süreçte de bataryada döngü neredeyse olmayacak. Bu sayede bataryan'da eskimeyecek. Ama olayı çok takıntı hale getirecek olursan batarya bağlantısını kes ama kesinlikle önermem. Bırak %100'de kalabilir ve çoğunlukla adaptörde kalsın hiçbir şey olmaz.