Detaylar
Kim cevapladı?BuyurASUS TUF Gaming F16 laptop aldım fakat şarj biraz hızlı gidiyor. Sürekli %100 şarjda kullanmak laptopa ve adaptöre zarar verir mi?
Giriş
Herkese merhaba.
Bu konuda laptopları, özellikle gaming laptopları sürekli şarjda kullanmanın, varsa, zararlarını konuşacağız. Çünkü gaming laptop kullananların büyük bölümünün kafasında aynı soru var: “Ben bu cihazı sürekli adaptöre bağlı kullanıyorum, acaba bataryaya zarar veriyor muyum?” Özellikle masaüstü bilgisayar gibi sabit kullanılan gaming laptoplarda cihazın günün büyük bölümünü adaptöre bağlı geçirmesi oldukça normal. Hatta oyun oynarken yüksek performans almak istiyorsanız adaptör kullanmak zaten çoğu modelde gerekli. Buna...
%80 sabitlesem daha sağlıklı olacak herhalde ama nasıl sabitleyeceğimi bilmiyorum.Buyur
Giriş
Herkese merhaba.
Bu konuda laptopları, özellikle gaming laptopları sürekli şarjda kullanmanın, varsa, zararlarını konuşacağız. Çünkü gaming laptop kullananların büyük bölümünün kafasında aynı soru var: “Ben bu cihazı sürekli adaptöre bağlı kullanıyorum, acaba bataryaya zarar veriyor muyum?” Özellikle masaüstü bilgisayar gibi sabit kullanılan gaming laptoplarda cihazın günün büyük bölümünü adaptöre bağlı geçirmesi oldukça normal. Hatta oyun oynarken yüksek performans almak istiyorsanız adaptör kullanmak zaten çoğu modelde gerekli. Buna...
2023 yılından beri şarjda kullanıyorum, sorun olmadı. Şarjı hala 1.5-2 saat gidiyor.
%80 sabitlesem daha sağlıklı olacak herhalde ama nasıl sabitleyeceğimi bilmiyorum.
2 dakikanı ayırıp chatgpt veya gemini'ye sorabilirsin hepsini.
Emin olmak için sormuştum sağol.2 dakikanı ayırıp chatgpt veya gemini'ye sorabilirsin hepsini. Eki Görüntüle 275547Eki Görüntüle 275549
Özetle bir sorun olmaz.
TUF serisi dizüstü bilgisayarların bataryaları kanımca pek kaliteli değil, batarya sağlıkları çok çabuk düşüyor.
Intel SoC olduğu için ver yansın gücü, arkana bakma. İlerleyen zamanlarda batarya değişimi yaparsın artık şarj tutmamaya başladığında.
%20-%80 arası kullanımı dizüstünden ziyade mobil cihazlarında uygulaman daha faydalı.
TUF serisi dizüstü bilgisayarların bataryaları kanımca pek kaliteli değil, batarya sağlıkları çok çabuk düşüyor.
Intel SoC olduğu için ver yansın gücü, arkana bakma. İlerleyen zamanlarda batarya değişimi yaparsın artık şarj tutmamaya başladığında.
%20-%80 arası kullanımı dizüstünden ziyade mobil cihazlarında uygulaman daha faydalı.
EkmekArasiSSD 1
Uzman
Hayır sorun yapmaz. 2020'de Acer Nitro 5 laptop aldım ve o günden beridir %80-90 hep şarjda kullandım. Şu an bile halen %76'lık batarya ömrü var ve pilde 3-4 saati çıkartabiliyor. Mesele bataryaya döngü yaptırmak ve bu döngü sonunda da eskimeye başlaması. Devamlı %100'de tuttuğun sürece laptop tabi ki gücünü prizden alacak ve bu süreçte de bataryada döngü neredeyse olmayacak. Bu sayede bataryan'da eskimeyecek. Ama olayı çok takıntı hale getirecek olursan batarya bağlantısını kes ama kesinlikle önermem. Bırak %100'de kalabilir ve çoğunlukla adaptörde kalsın hiçbir şey olmaz.