Cengiz

Uzman
Selamlar,

Laptopumun içini açtım temizledim. Bir tane ağzı yuvarlak olmuş vida vardı. Onu penseyle çıkartırken etraftaki pin mi, adı artık neyse, biraz zarar verdim. Neyse kasayı falan topladım. Bilgisayarı bir açtım Wi-Fi açılmıyor.

Sizce bu yüzden mi oldu yoksa başka bir çözüm yolu mu izlemeliyim, ne yapmalıyım?

Gerekli fotoğrafları aşağıya bırakırım.

@Cengiz, Wi-Fi kartı için iki tane kablocuk var, ikisi de farkettiyseniz Wi-Fi kartına gider. Bunlardan birine zarar vermiş olabilir misiniz? Aşağıdaki fotoğrafta örneği var, renkleri farklı olabilir.

1748762757541.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Cengiz, hocam ilk fotoğraftaki beyaz yer çizikse sanırım PCB üzerindeki yollardan biri çizilmiş, geçmiş olsun. Eğer UL1 yazan çipe zarar geldiyse lehimle düzeltmeyi deneyebilirsiniz ancak yanlış bir işlem yaparsanız daha da gidebilir. USB dongle kullanabilirsiniz eğer uğraşmak istemiyorsanız, 200 TL civarı güzel olanlar var.

@Jack İşte, hocam öncelikle bu konularda biraz bilgisizim, lehimle kendim nasıl düzeltebilirim biraz bilgi verirseniz sevinirim ve USB dongle ne işime yarayacaktır bilmiyorum attığınız linke baktım Bluetooth dongle falan diyor. Napmam lazım, bir de sanal Wi-Fi sürücüsü gibi bir şey var mı onunla çözebilir miyim? Sanalı şunun için sordum mesela SteelSeries'in sonarı var biliyorsunuzdur zaten örnek olarak vermek istedim.

İşinin ehli bir bilgisayarcıya götürürseniz belki jumper kablo lehimleyip tamir edebilir ama emin değilim.
@6260, hocam maliyeti ne kadar olur bilginiz var mı?

@Cengiz, yanlış link atmışım özür diliyorum. Bu doğru link. Dongle direkt dışarıdan Wi-Fi adaptörü bağlamanızı sağlayan bir şey gibi düşünün, taşınabilir Wi-Fi yani. Lehim hakkında bilginiz yoksa bulaşmamanız daha iyi olur hocam. Bu arada kablo lehimleme işlemini yapabilen Alper Karadağ diye bir bilgisayarcı var ama reddedebilir sorunlu durumsa. Güvenilir bir bilgisayarcıdır, öneririm.

İşletmeye göre değişir. Bazı bilgisayarcılar ucuza yapıyor ama çok kaliteli olmuyor, bazısı kartın üstündeki yolları kazıyıp bakır tel lehimliyor öyle çözüyor. Kesin bir şey söylemem zor.
@Jack İşte, tamam hocam teşekkür ederim son olarak da şunu sormak isterim ki sorunun çözülme ihtimali nedir? Bu basit bir işlem mi sırf böyle küçük nokta gibi bir anakart üzerindeki parça için anakart değişimi falan gerekir mi? Hocam aynı soruyu size de sormak isterim @6260

@Cengiz, yanlış link atmışım özür diliyorum. Bu doğru link. Dongle direkt dışarıdan Wi-Fi adaptörü bağlamanızı sağlayan bir şey gibi düşünün, taşınabilir Wi-Fi yani. Lehim hakkında bilginiz yoksa bulaşmamanız daha iyi olur hocam. Bu arada kablo lehimleme işlemini yapabilen Alper Karadağ diye bir bilgisayarcı var ama reddedebilir sorunlu durumsa. Güvenilir bir bilgisayarcıdır, öneririm.
@Jack İşte, Evet kendisini YouTube'dan takip ediyorum fakat bilgisayarı onun iş yerine götürmem imkansız hocam.

@6260, hocam antenli dediğiniz nedir?