Laptopun içine örümcek girdi, ne yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uranos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 212

Uranos 91

Bilgin
Yer
Adana
Bugün masamdaki örümceği kovmaya çalışırken laptopumun Bluetooth girişine kaçtı. Olaydan beri 1-2 saat geçti, şu anlık bir şey olmadı ama ileride ne olur bilmiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı? Bu bilgi işe yarar mı bilmiyorum ama Acer Nitro 5 kullanıyorum.

Çıkıp çıkmadığını bilmiyorsanız bilgisayarın içini açıp baksanız iyi olur çünkü orada ölür veya yumurtlarsa falan bayağı sıkıntı olur.

Bir şey olacağını pek düşünmüyorum ben.

Büyük değilse bir şey olmaz, fana girer çıkar veya ısıdan ölür. Sen uyurken de girebilirdi ve haberin olmazdı.

Pek bir şey olacağını düşünmüyorum fakat temizlemek istiyorsan, laptopun arka vidalarını sök ve dikkatlice kapağı çıkar. Sonra görünürde bir şey var mı bak, eğer varsa batarya soketini dikkatlice sök ve fırça yardımıyla cihazın üstünden geç.

Bir şey olmaz. İçeride ölür zaten. Küçük bir ev örümceği ise elektronik bileşenlere zarar vermez. Vücudu da kısa devre oluşturacak kadar iletken değildir.

Şimdi fanları kapatıyorsun ve Forza Horizon 6 giriyorsun ve 3 saat oynayıp GPU sıcaklığını 80-90 derecelerde tutmaya çalışıyorsun. Örümceğin yaşama şansı kalmaz ve yumurtlama ihtimali yüzde sıfır olur. 90 derecede yaşayabilen yumurta görmedim hiç.

Aynen 3 saatte patlamazsa bilgisayar iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…