kaplumbağaseverim

Becerikli
LoL'de oyuna girdiğimiz ilk saniye bilgisayarım resetleniyor ve olay görüntüleyicisinde kernel 41 hatası alıyorum. LoL'e ticket attım benden VGC yani Vanguard'ı silip indirmemi istediler. Ayrietten internette bulduğum tüm kernel 41 çözümlerini denedim ama işe yaramadı. Sorunun ekran kartım ve Power Supply olduğu söyleniyor.

Kernel 41 hatası sonucu 3060 Ti ve 850 watt Power'im var. AIDA 64 üzerinden test yapmama rağmen herhangi bir hata ya da sorunla karşılaşmadım. Daha fazla sistem gerektiren oyunları da yüksek grafiklerde oynamam rağmen bu sorunu yaşamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
3060 Ti'nin güç PIN'i bağlantılarını doğru ve sağlam yaptınız mı? Kablolar PSU'nun kendi kablosu mu Molex'e mi bağlı?

DDU ile eski GPU driver silinip yenisi temiz kurulum yapıldı mı?
BIOS default ardından LoL menü arayüz ayarlarından default yapıp deneyin.

3060 Ti'nin güç PIN'i bağlantılarını doğru ve sağlam yaptınız mı? Kablolar PSU'nun kendi kablosu mu Molex'e mi bağlı?

DDU ile eski GPU driver silinip yenisi temiz kurulum yapıldı mı?
BIOS default ardından LoL menü arayüz ayarlarından default yapıp deneyin.

Pin bağlantılarının doğru ve sağlam olduğuna eminim.
PSU'nun kendi kablosu ile bağlı.
DDU ile az önce yeniden driver kurdum ve denedim sorun hala devam ediyor.
LoL ile ilgili bahsettiğiniz kısmı aradım bulamadım tekrar eder misinizz.

Ufak bir kelime hatası yapmışım, çözülmezse olarak değiştirdim. Yani ekran kartınızı değiştirdiğinizde sorun çözüldüyse demek ki sorun ekran kartınızda tahmin ettiğim gibi.

Hocam ama özellikle LoL ve bu ekran kartımla ilgili bir sorun var nedeni ne olabilir sırf bunun için ekran kartımı değiştirmek istemiyorum.

LoL ile ilgili bahsettiğiniz kısmı aradım bulamadım tekrar eder misinizz.
Maça girmemişken menüdeyken sağ yukarıdaki çarka tıkla her sekmenin en sağ üstünde varsayılana dön var. Hepsini tek tek varsayılan yaptıktan sonra genel kısmındaki "Etkileşimli arka plan efektlerini devre dışı bırak" kutusunu işaretle.

lol.webp

Windows güç ayarları kısmını aç dengeliyse performans yap. Arama kısmına grafik yaz grafik ayarları kısmı açılacak oraya göz at deyip LOL'ü ekle ekle eklendikten sonra üzerine tıklayınca seçenekler çıkacak oradan "Yüksek performans" olanı seç kaydet çık.

Tüm bunları yaptıktan sonra sistemsel veya donanımsal sorun yoksa artık oyundan atmaması lazım.

Maça girmemişken menüdeyken sağ yukarıdaki çarka tıkla her sekmenin en sağ üstünde varsayılana dön var. Hepsini tek tek varsayılan yaptıktan sonra genel kısmındaki "Etkileşimli arka plan efektlerini devre dışı bırak" kutusunu işaretle.

Windows güç ayarları kısmını aç dengeliyse performans yap. Arama kısmına grafik yaz grafik ayarları kısmı açılacak oraya göz at deyip LOL'ü ekle ekle eklendikten sonra üzerine tıklayınca seçenekler çıkacak oradan "Yüksek performans" olanı seç kaydet çık.

Tüm bunları yaptıktan sonra sistemsel veya donanımsal sorun yoksa artık oyundan atmaması lazım.
Bunlara rağmen sorun hala devam ediyor sanırım donanımsal bir sorun var ama asıl sorunun neyde olduğunu nasıl anlarım?