Melihh

Üyecik
Arkadaşlar, işlemcim R5 5600X, ekran kartım ise RX 6800 XT. Oyunun işlemciye yüklenen bir oyun olmasından dolayı, sebebini anlamadığım ya da normal olup bana anormal gelen FPS değerleri görüyorum. Oyuna girişte ve koridorda genelde 200 FPS civarları, yer yer 220-230 FPS görüyorum. Ama gel gör ki takım savaşlarında 120 FPS’lere kadar düşüyor. Bu değerler normal mi? 1080p’de kullanıyorum. RAM’lerim 3200 MHz ve anakartımın 2. ve 4. slotuna takılı şekilde kullanıyorum. M.2 SSD kullanıyorum. Oyunda hiçbir şekilde takılma ya da donma yok, onu da belirteyim. İşlemci sıcaklığım zaten 62-63 derecelerde geziyor. MHz değeri olarak da 4600’den aşağı hiç düştüğünü görmedim, dalgalanma da söz konusu değil. Ekran kartımın driver’larını DDU ile silip tekrar yükledim. Stres testi yaptım, ekran kartında da sorun yok. Zaten oyun ekran kartına yük bindiren bir oyun değil. İşlemciden şüpheleniyorum ya da FPS değerleri normal mi, bana az geliyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL'ün motoru tarihi eser olduğu için o kart 1080p'de yatar arkadaşın, yük tamamen tek çekirdeğe biner, FPS düşmeleri oyunun optimizasyon özürlü olmasından kaynaklı, sisteminde sorun yok.
Performansı bir tık daha artırmak istiyorsan BIOS'tan Smart Access Memory ayarını mutlaka aç. AMD işlemci ve ekran kartı ikilisinde özellikle düşük çözünürlükte darboğazı rahatlatır.

Son düzenleyen: Moderatör: