Merhaba. 5 metre uzunluğunda bir şerit LED'im var. Masam 120 cm olduğu için fazla kısmın boşa sarkmasını ve gereksiz yere ömrünün azalmasını istemedim. Şerit üzerinde makas simgesi bulunuyor; ancak kesik çizgilerin ve makas simgesinin olduğu yerden mi, yoksa bakır temas noktalarının bulunduğu alandan mı kesmem gerektiğini öğrenmek istiyorum.
Ayrıca LED şerit mobil uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor. Bağlantı noktasının fotoğrafını da ekliyorum. İleride bir elektrikçiye götürürsem, kestiğim noktadan tekrar lehim yapılması kolay olur mu? Bunun yanında, LED şeridi kestikten sonra mobil uygulama üzerinden kontrolünde, senkronizasyonunda veya diğer işlevlerinde eski hâline kıyasla herhangi bir farklılık meydana gelir mi?
Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum, ledler her zaman bakırın ortasından kesilir, ileride birleştirme veya bükme işlemlerinde kolayca lehimlenebilmesi için bu bakırı açık ve yayık yaparlar, makas çizgisinden keserse bir daha lehim durumu nasıl olacak?
Birkaç araştırma sonucunda globalde de aynı şekilde, bakır blokların ortasından kesilir, amacı ileride birleştirmenin kolayca sağlanması.
Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum, ledler her zaman bakırın ortasından kesilir, ileride birleştirme veya bükme işlemlerinde kolayca lehimlenebilmesi için bu bakırı açık ve yayık yaparlar, makas çizgisinden keserse bir daha lehim durumu nasıl olacak?
Birkaç araştırma sonucunda globalde de aynı şekilde, bakır blokların ortasından kesilir, amacı ileride birleştirmenin kolayca sağlanması.
Hocam 0.5 cm sağdan kesmek fiziksel olarak hiçbir eksi durumu getirmez beraberinde. Hatta artısı olur. Sadece doğru kesilecek yer budur demek istemiştim.
Anladığım kadarıyla bakır alanın zarar görmemesi için bakır alan dışını kesmek gerekiyor. Sonrasında ledi yenilemek istediğimde elektrikçi lehim için bakır alandan kesip lehimler muhtemelen.