ltcolbaron41

Uzman
Arkadaşlar monitörün arkasına LED düşünüyorum. Temu vs. gibi yerlerde birçok ürün var hangisini alsam emin olamadım. Ekrana göre arkadaki renk değişsin tek renk değil de. Teşekkürler.

Arkadaşlar monitörün arkasına LED düşünüyorum. Temu vs. gibi yerlerde birçok ürün var hangisini alsam emin olamadım. Ekrana göre arkadaki renk değişsin tek renk değil de. Teşekkürler.

Tamamen ayarlanabilir istersen, benim yaptığım gibi yapabilirsin. Temu'dan WS2812b 5V LED aldım ve bunları Arduino Micro'ya bağladım (Arduino Leonardo da olur hid destekli olması yeterli) daha sonra buna Arduino programından Corsair yazılımı attım ve SignalRGB ile ekran uyumlu yaptım. Böyle hem çok daha uyguna geliyor hem de çok kararlı çalışıyor ayrıca bozulursa parçaların her biri değiştirilebilir oluyor. Ekstra olarak kablosuz bağlantı istersen Arduino yerine ESP32 wled moduyla kablosuzda yapabilirsin.

1762352828342.webp

Hocam bunun için bı YouTube videosu cekseydiniz çok güzel olurdu birisi anlatırsa yapabilirim de direkt kendim yapabilecek kadar teknik bilgiye sahip degilim

Hocam bunun için bı YouTube videosu cekseydiniz çok güzel olurdu birisi anlatırsa yapabilirim de direkt kendim yapabilecek kadar teknik bilgiye sahip degilim
Bende bağımsız olarakta bu tarz video yüklerseniz çok faydalı bir video olur. Bu tarz şeylere merak insan cok

Hocam bunun için bir YouTube videosu cekseydiniz çok güzel olurdu birisi anlatırsa yapabilirim de direkt kendim yapabilecek kadar teknik bilgiye sahip degilim.

Eğer böyle bir proje yapma niyetiniz varsa kurarken beni etiketlediğiniz takdirde takıldığınız yerlerde adım adım yardımcı olabilirim.
Malzeme listesi:
WS2812b şerit LED (tercihen metre başına 60 LED düşen)
Hid destekli Arduino (örnek: Leonardo, Micro, Pro Micro)
Eğer kablosuz istenirse Arduino yerine ESP32 s3.
Lehim ve havya (telefoncular ücret almadan yapar aşırı basit bir işlem yapılacak.)
Mümkünse Arduino'nun yanında jumper kablo alın. (bağlantılar için)

Bende bağımsız olarak da bu tarz video yüklerseniz çok faydalı bir video olur. Bu tarz şeylere merak insan cok.

Şu an kendi handheld konsolumu yaptığımdan aşırı yoğun bir modelleme sürecindeyim bir de sınav haftası olduğundan çok zor açıkçası video yetiştirmem :) fakat hazır tatil olacakken yapabilirim haftaya.

WS2812b şerit LED bu ürünün linki mevcut mi sizde.

Temu'da aoevk WS2812b yazarsanız hepsi aynı firmanın ürünü olarak çıkar ben bundan aldım arıza ve herhangi bir sorun yaşamadım.

WS2812b şerit LED bu ürünün linki mevcut mi sizde.

Bence metre başına 60 düşen veya 144 versiyonu seçin çok daha iyi yayılır ışık ayrıca doğru orantılı da olur, 30 biraz kötü kalıyor. Zaten bu LED'ler kendinden yapışkanlı.

Hocam bir de kablosuz sağlıklı olur mu ben kablosuz yapmak istiyorum da. Bağlantı açısından sorun olmuyorsa ESP32 S3 modülünün linki de afar misiniz?

Kablosuz yapacaksanız yine bir 5V güç kaynağına ihtiyacınız olacak. Eğer batarya ile yapılacaksa TP4056 gibi bir devre kurulması gerek fakat normal bir şekilde olacaksa monitörün arkasında USB çıkışı olması yeterli veya fazladan priz girişi. Normal Arduino kullanımında buna ihtiyaç yok çünkü Arduino bilgisayardaki USB'den hem iletişim hem beslenme yapacak.

Bu tarz elektronik cihazlar için https://www.direnc.net/ öneririm. Robotistan'da iyidir fakat biraz fiyatlar yüksek oluyor.

Yazılımda da böyle gözüküyor bendekinin Node Pro gözükmesinin sebebi Arduino'yu Node olarak gösterebilmemiz. ESP32 de wled olarak gözükür.

1762353926791.webp

1762353973037.webp

https://share.temu.com/Byq1OixewxB hocam bu ürünü buldum. Alacağım şerit LED'in uzunluğu ne kadar olsa yeterli 32 inç monitörde kullanacağım. 1.5 metre 216 LED sanirim vu.

Monitörün kaba taslak ölçsen iyi olur benim 27 inch için 110 cm civarı gitti. 32 inch içinde 144 sorun yaratabilir çünkü Arduino tek başına 27 inch de metre başı 60 LED'i bile zar zor besliyor. Yani yine besler ama piyasada ki hazır satılan dandik USB olanlar gibi kısık yanar. Bunu önlemek de çok basit. Kablosuz yapıp 5V bir telefon adaptörünü bağlarsanız mantıken hem kablosuz olur hem de gücünü prizden çekeceğinden çok güzel yanar.

Bu arada piyasada satılanlar Hue gibi pahalı modeller olmadığı sürece metre başı 30 LED bayağı dandirikler yani.