yvz 2

Uzman
Makaleler
1
Steam'den indirdiğim Lego Harry Potter 1-4'ü açmaya çalıştığım zaman oyun açılırken ekran sürekli git gel yapıyor. Ama normalde git gel yaparken gelen ekran siyah olurken, bu sefer beyaz ekran. Bir beyaz ekran, bir anlık oyundan ekran geliyor. Gözlerim fena yoruldu. Win+D yapıp oyunu arkaya almaya çalıştım, olmadı. Win+Tab yapıp arkaya almaya çalıştım, olmadı; Alt+F4 attım, olmadı. Anca uyku moduna alıp geri açtıktan sonra oyun ekrandan gitti. Nasıl çözebilirim?

Bunu kurup dener misin, tepki verecek mi? Ayrıca ekran kartın ne, hangi sürüm driver kurulu?

Ekran kartım Intel UHD Graphics hocam. Sürücü 32.0.101.7088

Anladım, Steam oyun başlatma seçeneklerini pencereli modda açmayı dene o zaman. Tek tek dene, hepsini aynı anda yazma.

Pencereli mod için -windowed veya bazı oyunlarda -window

Tam ekran yerine kenarlıksız pencere.

-windowed -noborder

Çözünürlüğü zorlamak için.

-windowed -w 1280 -h 720

Anladım, Steam oyun başlatma seçeneklerini pencereli modda açmayı dene o zaman. Tek tek dene, hepsini aynı anda yazma.

Pencereli mod için -windowed veya bazı oyunlarda -window

Tam ekran yerine kenarlıksız pencere.

-windowed -noborder

Çözünürlüğü zorlamak için.

-windowed -w 1280 -h 720
Hocam Hiçbir Başlatma seçeneği çalışmadı.

Anladım. Umaırm bu yöntemlerden biri çözüm olabilir.

1. Oyun açılırken kısayol tuşuyla pencereli moda zorlama​

Steam'den oyunu başlatın. Ekran siyah/beyaz gidip gelmeye başladığı an klavyeden alt + enter tuşlarına birkaç kez basın.
  • Bu kısayol, Windows üzerinde çalışan uygulamaları anında pencereli mod ile tam ekran arasında geçiş yapmaya zorlar. Oyun pencereli moda geçtiğinde ekranın git-gel yapması duracaktır.

2. Intel grafik kontrol merkezinden ölçekleme ayarı​

1. Başlat menüsünden Intel Graphics Command Center (Intel grafik kontrol merkezi) uygulamasını açın.
  2. Ekran (display) sekmesine gelin.
  3. Ölçeklendirme (scaling) seçeneğini "ekran boyutunu koru" (maintain display scaling) veya "uygulama ayarlarını kullan" olarak değiştirin.
  4. Yenileme hızının (Refresh rate) 60 Hz olarak ayarlandığından emin olun.

3. DXVK (DirectX 9 -> Vulkan dönüştürücü) kullanma (kesin çözüm)​

1. 12. nesil Intel işlemcilerde eski DirectX 9 oyunlarının tam ekran ve kırpışma sorunlarını çözmenin en temiz yolu, oyunu Vulkan grafik arayüzüyle çalıştırmaktır.
  2. İnternetten DXVK (DirectX to Vulkan) projesinin en güncel. ZIP dosyasını indirin (GitHub üzerinden DXVK-X. X. Tar. Gz veya. ZIP).
  3. Arşiv dosyasının içindeki X32 (veya X86) klasörüne girin.
  4. Oradaki d3d9.dll dosyasını kopyalayın.
  5. Oyunun kurulu olduğu klasöre (LEGOHarryPotter.exe dosyasının yanına) yapıştırın.
  6. Oyunu başlatın. Intel UHD kartınız DirectX 9 yerine Vulkan üzerinden oyunu işleyeceği için ekran git-gel sorunu tamamen ortadan kalkacaktır.