Lego tutkunu olarak yazıyorum, farklı koleksiyon ürünlerim var. Lego pahalıdır :) alacak adam parasına bakmaz, verir alır. Serçe parmak kadar anahtarlıkları 350 liraya satılıyor.
Evet maalesef. Bir marka oturtunca artık kalite yapmana gerek kalmıyor, insanların asıl işlevli şeyleri alması yerine 'Stanley' alıp da dökülmesin diye kapak alması gibi. Ya da Gucci Bag alıp da işte katlanıp dökülmesin diye ona özel kapatıcı alması gibi.

Bunu biliyorum ama LEGO seven biri bile vermez şu parayı. LEGO'nun olayı kare dikdörtgen bloklarla inanılmaz detaylar eklemesi. Bunda nerede detay? Ben vermezdim o parayı.
İnanılmaz detay ekleyenleri zaten 400 TL'ye bulamazsın LEGO gibi bir markada hocam. LEGO pahalı bir hobi.

Paylaştığım ürün 4'lü, yani tanesi 100 TL'ye geliyor. Evet, "plastik parçası" gözüyle bakarsan çok pahalı, üretim maliyetiyle bakarsan daha da pahalı. Mesela mini F1 arabaları var, 2 dakikada yapıp bitiriyorsun ama 200 TL civarında. O da etmez o parayı mesela ama koleksiyoncular alıyor. Hatta Ferrari için fazla para bile ödüyorlar. Demem o ki, bu ürünler her kitleye hitap etmiyor. Koleksiyon ve hobi amaçlı alınıyor.

Zaten son mesajınızda dediğiniz gibi paranın büyük çoğunluğu marka işte, yoksa şunu yapmanın hiçbir maliyeti yok. 3 kuruşluk şey.

Evet maalesef. Bir marka oturtunca artık kalite yapmana gerek kalmıyor, insanların asıl işlevli şeyleri alması yerine 'stanley' alıp da dökülmesin diye kapak alması gibi. Ya da gucci bag alıp da işte katlanıp dökülmesin diye ona özel kapatıcı alması gibi.

Lego Technic serisi hariç bazı serileri gerçekten para israfı. Güzel bir hobi. Benim daha çok araba modelleri hoşuma gidiyor. Ayrıca Lego dışındaki markaların ürünlerini de aldım. Baskı ve ürün kalitesi gerçekten kötü. Bazı bloklar yerine bile oturmuyor. Her yaptığımda daha fazla parça arttırıyorum hatta.