shiedae3

Üstün
Lenovo 27Q-11 monitörümü IdeaPad Pro 5 285H laptopumda hub ile kullanmaya çalışırken 2K 132 Hz görüntü aldığımda akıcılık hissedemiyorum, sanki 60 Hz'miş gibi geliyor. Sebebi ne olabilir?

Monitörünüzün 300Hz olduğu yazıyor, 300Hz yerine 132Hz'de kullanmanızın sebebi nedir? Daha üstü değerler gözükmüyorsa kullandığınız hubda veya kabloda sorun olabilir.

Monitörün hangi yenileme hızında çalıştığına monitör üzerinden bakın. Menülerine girdiğinizde yazan bir yer olmalı. Zira monitörünüz 132Hz gibi bir değeri desteklemiyor.

1791234584880.webp

Monitörünüzün 300Hz olduğu yazıyor, 300Hz yerine 132Hz'de kullanmanızın sebebi nedir? Daha üstü değerler gözükmüyorsa kullandığınız hubda veya kabloda sorun olabilir.

Monitörün hangi yenileme hızında çalıştığına monitör üzerinden bakın. Menülerine girdiğinizde yazan bir yer olmalı. Zira monitörünüz 132Hz gibi bir değeri desteklemiyor.

Eki Görüntüle 283795

Ugren HDMI hub kullandığım için böyle çıkıyor ama garip kısmı monitörüm 4K olarak görüntüleniyor laptopta.
Valorant'ta 2K 120Hz açabilsem akıcı oluyor yani bu yırtılma yaşanmıyor ancak oyunda böyle bir seçenek göremiyorum.

DP dönüştürücüsü aldım DP ile kullanacsım bakalım.

DP dönüştürücüsü aldım DP ile kullanacsım bakalım.
Deneyin hocam, zaten monitörünüzdeki HDMI 144Hz üstünü desteklemez. Ayrıca 2K monitörü 4K 132Hz görüyorsanız muhtemelen laptop monitörü değil kullandığınız hubı görüyor. Dönüştürücüler ile böyle sorunlar yaşanabiliyor.

Ayrıca laptop modelinizi inceledim, doğru modele baktıysam 2 Thunderbolt portu var ve Type-C üzerinden DP destekliyor. Bir tarafı DP bir tarafı Type-C olan kabloları doğrudan kullanabiliyor olmanız lazım. Dönüştürücü yerine onu tercih ederseniz daha sağlıklı olur zira dönüştürücüde yine problem yaşama ihtimaliniz var.

Deneyin hocam, zaten monitörünüzdeki HDMI 144Hz üstünü desteklemez. Ayrıca 2K monitörü 4K 132Hz görüyorsanız muhtemelen laptop monitörü değil kullandığınız hubı görüyor. Dönüştürücüler ile böyle sorunlar yaşanabiliyor.

Ayrıca laptop modelinizi inceledim, doğru modele baktıysam 2 Thunderbolt portu var ve Type-C üzerinden DP destekliyor. Bir tarafı DP bir tarafı Type-C olan kabloları doğrudan kullanabiliyor olmanız lazım. Dönüştürücü yerine onu tercih ederseniz daha sağlıklı olur zira dönüştürücüde yine problem yaşama ihtimaliniz var.

Böyle bir dönüştürücü eğer sorun yaşarsam kabloyu alırım bunu tercih ettim çünkü DP kablom var.
4K 60Hz çıkıyor monitörüm ve hubde Ugreen Type-C hub.

4K 60Hz çıkıyor monitörüm ve hubde Ugreen Type-C hub.
İşte monitörünüzün modelinden özelliklerine baktığıma göre çıkamıyor olmanız lazım 😂 Büyük ihtimalle dediğim gibi bilgisayar aradaki hubın değerlerini görüyor, ona sinyal gönderiyor ve hub da monitöre çevirip gönderiyor. Finalde siz 4k 60hz ya da 1440p 132hz de gönderseniz, monitöre 1440p 60hz geliyor olabilir.

Böyle bir dönüştürücü eğer sorun yaşarsam kabloyu alırım bunu tercih ettim çünkü DP kablom var.
Deneyin, sorun devam ederse doğrudan kablo alırsınız. Ama bu tarz sadece dönüştürücülerde sorun olmuyor sanırsam.

İşte monitörünüzün modelinden özelliklerine baktığıma göre çıkamıyor olmanız lazım 😂 büyük ihtimalle dediğim gibi bilgisayar aradaki hubın değerlerini görüyor, ona sinyal gönderiyor ve hub da monitöre çevirip gönderiyor. Finalde siz 4K 60Hz ya da 1440p 132Hz de gönderseniz, monitöre 1440p 60Hz geliyor olabilir.

Deneyin, sorun devam ederse doğrudan kablo alırsınız. Ama bu tarz sadece dönüştürücülerde sorun olmuyor sanırsam.

Bende bunda yaşamayacağımı düşünüyorum yarın gelirse aktarırım bilgileri umarım TB4 2K 300Hz aktarımda sorun yaşatmaz.