Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheDark

Becerikli
Yer
Türkiye
Arkadaşlar yeni yüklediğim BIOS yüzünden bu laptopa hoş geldinizden sonra kilitleniyor. Önceden yoktu eski BIOS'u bulamıyorum. Yardım eder misiniz?
Lenovo 80sr veya 510-15ISK

Çözüm
Aşağıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz:

1. güvenli modda başlatma:
- Laptopunuzu yeniden başlatın ve BIOS ekranı gelmeden F8 tuşuna basarak güvenli modda başlatmayı deneyin.
- Eğer başarılı olursanız, laptopunuzun ayarlarını geri alabilir veya yeniden başlatma sonrası sorunları inceleyebilirsiniz.

2. BIOS'u sıfırlama:
- Laptopunuzu açın ve BIOS'a girmek için F2 veya del tuşuna basın (modelinize göre değişebilir).
- BIOS ayarlarında "load default settings" veya "load optimized defaults" seçeneğini bulun ve seçin.
- Değişiklikleri kaydedin ve çıkın.

3. BIOS güncelleme (rollback):
- Lenovo'nun resmi web sitesine gidin ve model numaranızı (80sr) aratın.
- Eski BIOS sürümünü bulun ve indirip bir USB bellek ile yükleyin.
- BIOS'u güncellemek için USB bellekten başlatmayı deneyin (güvenli modda çalışmıyorsa).

4. donanım sorunlarını kontrol etme:
- RAM ve depolama birimlerinin bağlantılarını kontrol edin. Yerinden çıkmış veya düzgün yerleşmemiş bir bileşen, bu tür sorunlara neden olabilir?
- Tüm kabloların ve bağlantıların tam olduğundan emin olun.

5. destek ile iletişim:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Lenovo müşteri desteği ile iletişime geçin. Ek bilgi ve yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

Herhangi bir adımda takılırsanız veya daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa ek sorunları belirtin.

Bunların hepsini denedim sorun RAM'deymis Memtest86 hata görmüyor ama çıkardım SFC scannow yaptım düzeldi.
Arkadaşlar yeni yüklediğim BIOS yüzünden bu laptopa hoş geldinizden sonra kilitleniyor. Önceden yoktu eski BIOS'u bulamıyorum. Yardım eder misiniz?
Lenovo 80sr veya 510-15ISK

1. Güvenli Modda Başlatma:
- Laptopunuzu yeniden başlatın ve BIOS ekranı gelmeden F8 tuşuna basarak Güvenli Modda başlatmayı deneyin.
- Eğer başarılı olursanız, laptopunuzun ayarlarını geri alabilir veya yeniden başlatma sonrası sorunları inceleyebilirsiniz.

2. BIOS'u Sıfırlama:
- Laptopunuzu açın ve BIOS'a girmek için F2 veya Del tuşuna basın (modelinize göre değişebilir).
- BIOS ayarlarında "Load Default Settings" veya "Load Optimized Defaults" seçeneğini bulun ve seçin.

3. BIOS Güncelleme (Rollback):
- Lenovo'nun resmi web sitesine gidin ve model numaranızı (80SR) aratın.
- BIOS'u güncellemek için USB bellekten başlatmayı deneyin (Güvenli Modda çalışmıyorsa).

4. Donanım Sorunlarını Kontrol Etme:
- RAM ve depolama birimlerinin bağlantılarını kontrol edin. Yerinden çıkmış veya düzgün yerleşmemiş bir bileşen, bu tür sorunlara neden olabilir.

5. Destek ile İletişim:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Lenovo müşteri desteği ile iletişime geçin. Ek bilgi ve yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

Herhangi bir adımda takılırsanız veya daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa ek sorunları belirtin.

1. güvenli modda başlatma:
- Laptopunuzu yeniden başlatın ve BIOS ekranı gelmeden F8 tuşuna basarak güvenli modda başlatmayı deneyin.

2. BIOS'u sıfırlama:
- Laptopunuzu açın ve BIOS'a girmek için F2 veya del tuşuna basın (modelinize göre değişebilir).
- BIOS ayarlarında "load default settings" veya "load optimized defaults" seçeneğini bulun ve seçin.

3. BIOS güncelleme (rollback):
- Lenovo'nun resmi web sitesine gidin ve model numaranızı (80sr) aratın.
- BIOS'u güncellemek için USB bellekten başlatmayı deneyin (güvenli modda çalışmıyorsa).

4. donanım sorunlarını kontrol etme:
- RAM ve depolama birimlerinin bağlantılarını kontrol edin. Yerinden çıkmış veya düzgün yerleşmemiş bir bileşen, bu tür sorunlara neden olabilir?

5. destek ile iletişim:

Bunların hepsini denedim sorun RAM'deymis Memtest86 hata görmüyor ama çıkardım SFC scannow yaptım düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm