Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Başlıkta yazdığı gibidir sorunum. Orijinal pilin ömrü zaten bitmişti fakat daha evime şimdi gelen pil sistem tarafından algılanmıyor. Aygıt Yöneticisinden güç ile ilgili seçenekleri kaldırdım ve yeniden başlattım fakat yine algılamadı.

Çözüm
Başlıkta yazdığı gibidir sorunum. Orijinal pilin ömrü zaten bitmişti fakat daha evime şimdi gelen pil sistem tarafından algılanmıyor. Aygıt Yöneticisinden güç ile ilgili seçenekleri kaldırdım ve yeniden başlattım fakat yine algılamadı.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Pil Bağlantısını Kontrol Edin:
- Laptopunuzu kapatın ve fişten çekin.
- Laptopun altındaki pil yuvasını dikkatlice açın.
- Yeni pili çıkarın ve tekrar düzgün bir şekilde takın.
- Pilin düzgün oturduğundan emin olun.

2. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Laptopu doğrudan prizden çalıştırın (pil olmadan).
- Laptop açılabiliyorsa, güç adaptörünün sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

3. Güç Ayarlarını Sıfırlayın:
- Laptopunuzu kapatın.
- Fişi çekin ve pil takılıysa çıkarın.
- Güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun (bu, sonunda tüm enerjiyi boşaltır).
- Pili ve güç kaynağını tekrar takın ve laptopu açın.

4. Aygıt Yöneticisi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Aygıt Yöneticisi’ni açın ve "Bataryalar" bölümüne gidin.
- Burada "Microsoft ACPI Uyumlu Sistem" ve "Microsoft ACPI Uyumlu Pil" öğelerini sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneği ile kaldırın.
- Laptopunuzu yeniden başlatın; Windows, bu sürücüleri otomatik olarak yeniden yüklemelidir.

5. BIOS Güncellemesi Yapın:
- Lenovo’nun resmi web sitesinden, laptop modeliniz için en son BIOS güncellemesini kontrol edin ve talimatlara uygun olarak güncelleyin.

6. Pilin Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- Aldığınız yeni pilin model numarasının, Lenovo IdeaPad 110-15ISK ile uyumlu olduğundan emin olun.
- Gerekirse farklı bir pil ile deneme yapın.

7. Fabrika Ayarlarına Dönüş (Son Çare):
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem verilerinizi kaybetmenize neden olabilir, bu yüzden verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ederse, farklı bir pil denemek veya profesyonel bir teknisyenden yardım almak iyi bir seçenek olabilir.
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Pil Bağlantısını Kontrol Edin:
- Laptopunuzu kapatın ve fişten çekin.
- Laptopun altındaki pil yuvasını dikkatlice açın.
- Yeni pili çıkarın ve tekrar düzgün bir şekilde takın.
- Pilin düzgün oturduğundan emin olun.

2. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Laptopu doğrudan prizden çalıştırın (pil olmadan).
- Laptop açılabiliyorsa, güç adaptörünün sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

3. Güç Ayarlarını Sıfırlayın:
- Laptopunuzu kapatın.
- Fişi çekin ve pil takılıysa çıkarın.
- Güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun (bu, sonunda tüm enerjiyi boşaltır).
- Pili ve güç kaynağını tekrar takın ve laptopu açın.

4. Aygıt Yöneticisi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Aygıt Yöneticisi’ni açın ve "Bataryalar" bölümüne gidin.
- Burada "Microsoft ACPI Uyumlu Sistem" ve "Microsoft ACPI Uyumlu Pil" öğelerini sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneği ile kaldırın.
- Laptopunuzu yeniden başlatın; Windows, bu sürücüleri otomatik olarak yeniden yüklemelidir.

5. BIOS Güncellemesi Yapın:
- Lenovo’nun resmi web sitesinden, laptop modeliniz için en son BIOS güncellemesini kontrol edin ve talimatlara uygun olarak güncelleyin.

6. Pilin Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- Aldığınız yeni pilin model numarasının, Lenovo IdeaPad 110-15ISK ile uyumlu olduğundan emin olun.
- Gerekirse farklı bir pil ile deneme yapın.

7. Fabrika Ayarlarına Dönüş (Son Çare):
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Ancak bu işlem verilerinizi kaybetmenize neden olabilir, bu yüzden verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ederse, farklı bir pil denemek veya profesyonel bir teknisyenden yardım almak iyi bir seçenek olabilir.

Çözüm