KeremZSH
Gelişen
Merhaba dün bilgisayarıma fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım. Bugün sadece Chrome kullanırken klavyede fazla bir sıcaklık olduğunu fark ettim. Önceden de olurdu fakat bu sefer biraz daha fazla hissedilir durumdaydı. Buna ek olarak fanlarda çok düşük hızda çalışıyordu. Forumdan OCCT yazılımını indirdim, boştaki sıcaklık değerleri işlemci için 44-45, ekran kartı için 45-46 derece arasındaydı. Sonra Power testini çalıştırdım ve değerler aşağıdaki görselde mevcut sizce normal mi?
Sistem özellikleri;
Intel i7-11370H 3.30GHz
Intel(R) iris(r) Xe Graphics.
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
DDR4 3200MHz 16 GB RAM.
Evet sorunu kendim çözdüm. İşlemci sıcaklığı 94'lerden 84'lere, ekran kartı 86'dan 84'lere kadar düştü. Tekrardan termal macun yeniledim önceki yaptığımda nokta olarak uyguladığım için tam yayılmamış şu an kendim yaydım her tarafına ve OCCT de 20 dakikalık Power testi gerçekleştirdim. Bu sırada cihaz performans modundaydı yani en yüksek voltaj ve çekirdek yükünde çalışıyordu. Sonuçlar aşağıda mevcut.Eki Görüntüle 2550468
Sistem özellikleri;
Intel i7-11370H 3.30GHz
Intel(R) iris(r) Xe Graphics.
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
DDR4 3200MHz 16 GB RAM.
Evet sorunu kendim çözdüm. İşlemci sıcaklığı 94'lerden 84'lere, ekran kartı 86'dan 84'lere kadar düştü. Tekrardan termal macun yeniledim önceki yaptığımda nokta olarak uyguladığım için tam yayılmamış şu an kendim yaydım her tarafına ve OCCT de 20 dakikalık Power testi gerçekleştirdim. Bu sırada cihaz performans modundaydı yani en yüksek voltaj ve çekirdek yükünde çalışıyordu. Sonuçlar aşağıda mevcut.Eki Görüntüle 2550468
Son düzenleme: