Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KeremZSH

Gelişen
Merhaba dün bilgisayarıma fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım. Bugün sadece Chrome kullanırken klavyede fazla bir sıcaklık olduğunu fark ettim. Önceden de olurdu fakat bu sefer biraz daha fazla hissedilir durumdaydı. Buna ek olarak fanlarda çok düşük hızda çalışıyordu. Forumdan OCCT yazılımını indirdim, boştaki sıcaklık değerleri işlemci için 44-45, ekran kartı için 45-46 derece arasındaydı. Sonra Power testini çalıştırdım ve değerler aşağıdaki görselde mevcut sizce normal mi?

Sistem özellikleri;

Intel i7-11370H 3.30GHz
Intel(R) iris(r) Xe Graphics.
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
DDR4 3200MHz 16 GB RAM.

Ekran görüntüsü 2025-08-06 122251.webp

Evet sorunu kendim çözdüm. İşlemci sıcaklığı 94'lerden 84'lere, ekran kartı 86'dan 84'lere kadar düştü. Tekrardan termal macun yeniledim önceki yaptığımda nokta olarak uyguladığım için tam yayılmamış şu an kendim yaydım her tarafına ve OCCT de 20 dakikalık Power testi gerçekleştirdim. Bu sırada cihaz performans modundaydı yani en yüksek voltaj ve çekirdek yükünde çalışıyordu. Sonuçlar aşağıda mevcut.Eki Görüntüle 2550468

Ekran görüntüsü 2025-08-06 155325.webp

Son düzenleme:
Merhaba dün bilgisayarıma fan temizliği ve termal macun değişimi yaptım. Bugün sadece Chrome kullanırken klavyede fazla bir sıcaklık olduğunu fark ettim. Önceden de olurdu fakat bu sefer biraz daha fazla hissedilir durumdaydı. Buna ek olarak fanlarda çok düşük hızda çalışıyordu. Forumdan OCCT yazılımını indirdim, boştaki sıcaklık değerleri işlemci için 44-45, ekran kartı için 45-46 derece arasındaydı. Sonra Power testini çalıştırdım ve değerler aşağıdaki görselde mevcut sizce normal mi?

Sistem özellikleri;

Intel i7-11370H 3.30GHz
Intel(R) iris(r) Xe Graphics.
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.
DDR4 3200MHz 16 GB RAM.

Eki Görüntüle 170581

Evet sorunu kendim çözdüm. İşlemci sıcaklığı 94'lerden 84'lere, ekran kartı 86'dan 84'lere kadar düştü. Tekrardan termal macun yeniledim önceki yaptığımda nokta olarak uyguladığım için tam yayılmamış şu an kendim yaydım her tarafına ve OCCT de 20 dakikalık Power testi gerçekleştirdim. Bu sırada cihaz performans modundaydı yani en yüksek voltaj ve çekirdek yükünde çalışıyordu. Sonuçlar aşağıda mevcut.Eki Görüntüle 2550468

Eki Görüntüle 170652
Sıcaklık değerleriniz birkaç noktada endişe verici görünüyor. İşlemci sıcaklığı 90°C'ye kadar çıkmış ve birçok çekirdek de 80°C'nin üzerinde. Bu sıcaklıklar, sistem kararlılığını etkileyebilir ve donanımınıza zarar verebilir. Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Fan Kontrolü:
- Fanların doğru çalıştığından emin olun. BIOS veya yazılım kullanarak fan hızlarını kontrol edin.
- Eğer fanlar düşük hızda çalışıyorsa, fan profillerinizi kontrol edin ve "performans" moduna geçin.

2. Termal Macun:
- Termal macunu uygularken, eşit ve yeterli miktarda kullanıldığından emin olun. Fazla veya az uygulama, ısı transferini olumsuz etkileyebilir.
- Macunun tamamen kuruduğundan emin olun (eğer termal macununuzun bir kuruma süresi varsa).

3. Hava Akışı:
- Bilgisayarın hava akışına engel olabilecek bir şey olmadığından emin olun. Toz, kanalları tıkayabilir.
- Laptopun soğutma alanlarını açık bıraktığınızdan emin olun, yastık veya kumaş gibi yüzeylerden kaçının.

4. Yazılım ve Sürücü Güncellemeleri:
- İşletim sisteminizi güncel tutun ve NVIDIA sürücülerini de en son sürüme güncelleyin.

5. OCCT Testi:
- OCCT testini kullanarak sıcaklıkları düzenli olarak izlemenizi öneririm. Özellikle uzun süreli yük altındaki sıcaklıkları takip edin.

6. Eksojen Sıcaklık Kontrol:
- Oda sıcaklığı 25°C'den yüksekse, bu da sıcaklıkların artmasına neden olabilir. Bilgisayarınızı serin bir ortamda kullanmayı deneyin.

Son olarak, soğutma sorunları devam ederse, donanım bileşenlerini kontrol etmek veya bir uzmandan yardım almak iyi bir fikir olabilir.