fidelcastro

Uzman
Merhaba, Lenovo IdeaPad Gaming 3 cihazım var. Alalı yaklaşık 16 ay oldu ve garantisinin bitmesine 6 ay kaldı. Şu an sıcaklıklar epey yükseldi; yük altında CPU 98, GPU ise 87 dereceyi görüyor.

Sizce termal macun bakımını kendim mi yapmalıyım (bu konuda az çok bilgim var), yoksa görüştüğüm yetkili servise mi göndermeliyim?

Şikayetvar üzerinde, servise gönderip de sıcaklık değerleri değişmeyen veya cihazı zarar gören kullanıcıların yorumlarını okudukça servise göndermek pek içimden gelmiyor. Sanırım kalitesiz macun kullanıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendiniz yaparsanız garanti dışı kalır. Garantiye vermenizden yanayım. Bakım zamanı gelmiş.
Bakımı kendim yaptığımda cihazın garanti dışı kalmadığını söylediler; ancak gönderme konusunda, dediğim gibi tedirginim. Ayrıca sıcaklıkların ne kadar düşeceğini ve ne kalitede bir macun kullanacaklarını bilemiyorum.

Bakımı kendim yaptığımda cihazın garanti dışı kalmadığını söylediler; ancak gönderme konusunda, dediğim gibi tedirginim. Ayrıca sıcaklıkların ne kadar düşeceğini ve ne kalitede bir macun kullanacaklarını bilemiyorum.
Lenovo'nun kendisi söylediyse ve soğutma bloğunun üstünde etiket yoksa sorun yok. Ama sıvı metal soğutma ise sökmenizi kesinlikle tavsiye etmem.

Merhaba, Lenovo IdeaPad gaming 3 cihazım var. Alalı yaklaşık 16 ay oldu ve garantisinin bitmesine 6 ay kaldı. Şu an sıcaklıklar epey yükseldi; yük altında CPU 98, GPU ise 87 dereceyi görüyor.

Sizce termal macun bakımını kendim mi yapmalıyım (bu konuda az çok bilgim var), yoksa görüştüğüm yetkili servise mi göndermeliyim?

Şikayetvar üzerinde, servise gönderip de sıcaklık değerleri değişmeyen veya cihazı zarar gören kullanıcıların yorumlarını okudukça servise göndermek pek içimden gelmiyor. Sanırım kalitesiz macun kullanıyorlar.

Kendiniz yapmayın, garanti servisine gönderebilirsiniz. Sıcaklığın değişmediğini iddia ediyorsa insanlar büyük ihtimalle kötü ve kısa sürede pump-out olacak macunlar kullanıldığı içindir. Garanti tamamen bitene kadar cihaza müdahale etmeyin, son dakika başınıza ne geleceğini bilemezsiniz.

Konu hakkında güncelleme tartışalım ben cihazımı sıcaklık dolayısıyla göndermiştim ve usbler de arada çık gir yapıyor diye bugün teknik servise ulaşmış yurtdışından parça bekleniyor yazıyordu smste aradığımda ise lenovo tarafı anakartın değişeceğini söyledi ücretsiz garanti içerisinde zaten dedi biraz kafam karıştı.

Merhaba, Lenovo IdeaPad gaming 3 cihazım var. Alalı yaklaşık 16 ay oldu ve garantisinin bitmesine 6 ay kaldı. Şu an sıcaklıklar epey yükseldi; yük altında CPU 98, GPU ise 87 dereceyi görüyor.

İstanbul'daki yetkili servis diğer markalardan da bazılarının hizmetini veriyor dediğiniz gibi şikayetler biraz fazla bu yüzden ben kendi cihazımı bakım için göndermek yerine bakımını kendim yaptım. Pişman değilim elinizde bilgisayarı sökmek için ekipman varsa bakım yapma konusunda sorun yaşamazsınız ama bilgisayar son 6 ay içerisinde arıza çıkarırsa ve bu sizden kaynaklı değilse cihaz garanti dışı kalacağı için sorun yaşayabilirsiniz.

İstanbul'daki yetkili servis diğer markalardan da bazılarının hizmetini veriyor dediğiniz gibi şikayetler biraz fazla bu yüzden ben kendi cihazımı bakım için göndermek yerine bakımını kendim yaptım. Pişman değilim elinizde bilgisayarı sökmek için ekipman varsa bakım yapma konusunda sorun yaşamazsınız ama bilgisayar son 6 ay içerisinde arıza çıkarırsa ve bu sizden kaynaklı değilse cihaz garanti dışı kalacağı için sorun yaşayabilirsiniz.

Yok hocam ben garantiye gönderdim servis anakartı değişecek dedi garip geldi ondan bilgilendirdim ısınma sorunu 99 derece CPU görüyordu testlerde ve USB'ler çık gir yapıyordu.

Yok hocam ben garantiye gönderdim servis anakartı değişecek dedi garip geldi ondan bilgilendirdim ısınma sorunu 99 derece CPU görüyordu testlerde ve USB'ler çık gir yapıyordu.

USB'lerin çık gir yapması bir sorun ancak normal şartlarda bir ısınma sorunu yüzünden anakart değişmez. Senin almış olduğun değerleri ben de Victus cihazımda alıyordum servis ile ilgili mesajlara baktığım zaman HP kısmında farklı şikayetler var Lenovo kısmında farklı şikayetler var. Adam adaptörünün değişmesini istemiş "anakartın değişecek " demişler halbuki ana kartlık bir şey yok.
Yetkili servislerin ülkemizde yaptığı bir şey eğer küçük bir sorun varsa o sorunu büyütüp arıza kaydına da büyük bir sorun var mış gibi işliyorlar muhtemelen pahalı parçaların garanti kapsamında değişiminden daha güzel para kazanıyorlar. Ama şunu söyleyebilirim işin ehli bir elektronikçi senin bilgisayarının parçalarını değiştirmeden bileşenler üzerinde onarım işlemi yaparak cihazını sorunsuz bir hale getirebilirdi yani anakart değişimi ile ilgili bir şey değil.
Şu an benim bilgisayarımın CPU'su 72 GPU'su 49 derece mk-6 uygulandı o da acemi bir şekilde spatulam falan yoktu, sıvı metal uygulasam ya da termal ped kullansam ısıyı çok daha fazla aşağı çekebilirdim zaten yapacakları şeyi bildiğim için servise göndermedim benim kullandığım modellerde sensör sorunu var hazır böyle bir sorunu yaşamamışken anakart değişimi denilip değiştirilerek belki de sensör sorunu olan bir anakartın bilgisayarıma takılmasını istemem.
Şunu da ekleyeyim çok güvenilir sandığımız yetkili servisler siyası bağlantısı bulunan paragöz teknik servis topluluğudur ihaleye girerek yetkili servis belgesini alıyorlar yoksa öyle çok kaliteli hizmet verdikleri falan yok.
Marka kötülemiyorum ama ülke genelinde hatta ülkedeki teknolojik ürünlerin tamamını da dahil ederek söylüyorum bazı onarım işlemlerini kendimiz yapmamız yetkili servise göndermekten daha iyidir.